Nokia laajentaan Maps-sovellusta ostamalla Plazes-yhteisöpalvelun

Nokia N95 8GB maps 

Nokia on tänään tiedottanut ostavansa saksalaisen Plazes-yhteisöpalvelun. Yhtiökaupan avulla Nokialla on tavoitteena kehittää Nokia Maps -sovellusta eteenpäin ja tuoda siihen erityisesti sosiaalisia ominaisuuksia.

Plazes toimii Berliinissä ja se on perustettu vuonna 2005. Yhtiö työllistää tällä hetkellä 13 työntekijää ja se tulee jatkamaan itsenäisesti omana sivustona ainakin alkuvaiheessa.

Ideana Nokialla on tuoda Maps-sovellukseen ominaisuus, joka näyttää missä kaverit liikkuvat ja samalla kertoa muille missä itse on menossa. Kyseessä olisi siis hieman Jaikua ja Twitteriä muistuttava palvelu. Ilmeisesti palvelussa olisi tarkoitus hyödyntää myös puhelinten GPS-ominaisuutta, joka helpottaisi oman paikan määrittämistä. Itse näkisin mielenkiintoisen sellaisen palvelun, joka automaattisesti lähettäisi paikkatiedot joka 10 minuutti esimerkiksi Plazes-palveluun. Silloin itse ei tarvitsi huolehti mistään ja samalla tiedot pysyisivät reaaliaikaisina.

Toistaiseksi Plazes-palvelu on vasta beta-testausvaiheessa, joten luultavasti saamme odottaa vielä tovin jos toisenkin, ennen kuin Nokia saa integroitua palvelun Nokia Mapsin kanssa.