Nokia ostaa loput Symbianista

Nokia Symbian 

Nokia on tänään julkistanut tehneensä käteistarjouksen kaikkien niiden Symbian Limitedin osakkeiden ostamisesta, joita Nokia ei vielä omista. Tarjouksen kohteena olevat osakkeet edustavat noin 52 % Symbian Limitedin kaikista osakkeista. Nokia maksaa tarjouksen mukaan osakkeista 3.647 euroa kappaleelta.

Symbianin nykyiset omistajat Sony Ericsson, Ericsson, Panasonic ja Siemens omistavat 91 prosenttia Nokialta puuttuvista osakkeista. Kyseiset yhtiöt ovat sitoutuneet hyväksymään Nokian ostotarjouksen. Nokia toivoo myös Samsungin hyväksyvän tarjouksen.

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kehuu Symbianin ostamisen olevan yhtiön ohjelmistostrategian tärkeä virstanpylväs. ”Symbian on jo matkaviestinten johtava avoin ohjelmistoalusta. Yritysoston ja Symbian Foundation -säätiön perustamisen myötä siitä tulee myös kiistattomasti langattoman innovaation houkuttelevin alusta. Tämä on ajuri uusille kuluttajasukupolville suunnattujen vetovoimaisten Internet-pohjaisten sovellusten kehityksessä.” 

Tulevaisuudessa käyttöjärjestelmän kehitys tulee tapahtumaan vasta perustetussa Symbian-säätiössä, jonka jäseniä ovat AT&T, LG Electronics, Motorola, NTT Docomo, Samsung, Sony Ericsson, Stmicroelectronics, Texas Instruments ja Vodafone. 

Nokia uskoo yrityskaupan toteutuvan loppuvuodesta. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisia sopimuksen sisältämien kauppaehtojen toteutumista, mukaan lukien viranomaishyväksynnät.  Nokia arvioi, että yrityskaupalla on dilutoiva vaikutus Nokian raportoituun tulokseen vuonna 2009, neutraali vuonna 2010 ja positiivinen vuonna 2011.

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!