Symbianin eri käyttöliittymät yhdistyvät

Symbian yhdistyy 

Eilen uutisoimme Nokian aikeista ostaa loputkin Symbianin osakkeista, joita yhtiö ei vielä omista. Samalla uutisoitiin uuden Symbian-säätiön perustamisesta, joka tulevaisuudessa hoitaa käyttöjärjestelmän kehityksen. Uuden säätiön jäseniä ovat alkuvaiheessa AT&T, LG Electronics, Motorola, NTT Docomo, Samsung, Sony Ericsson, Stmicroelectronics, Texas Instruments ja Vodafone.

Eilen tapahtui myös toinen Symbianin kehityksen kannalta tärkeä käänne, jonka tarkoituksena on yhdistää eri Symbian-käyttöliittymät yhteen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että S60, UIQ ja MOAP(S) yhdistyvät yhdeksi avoimeksi matkaviestimien ohjelmistoalustaksi. Yhdistymisen takana ovat Nokia, Sony Ericsson, Motorola ja NTT DOCOMO, jotka ovat myös uuden Symbian-säätiön jäseniä.

Sony Ericsson ja Motorola ovat ilmoittaneet antavansa UIQ-teknologian säätiön käyttöön, ja NTT DOCOMO on myös ilmoittanut halukkuudestaan antaa MOAP(S)-ratkaisunsa säätiön käyttöön. Näiden ratkaisujen pohjalta säätiö tulee tarjoamaan markkinoille yhtenäisen ohjelmistoalustan yhteisellä käyttöliittymällä. Alusta tulee olemaan kaikkien säätiön jäsenten käytettävissä maksuttomalla lisenssillä säätiön aloittaessa toimintansa. 

Mielenkiintoinen käänne! Toivottavasti yhdistyminen ja uudenlainen kehitystapa tekevät Symbianista entistäkin paremman. Tämä tarkoittaa ehdottomasti kilpailun kovenemista, joten onkin jännittävää nähdä, miten muut reagoivat tähän.

Epäilen vahvasti, että yhdistymisen takia muun muassa Sony Ericsson kertoi peruuttavansa Paris- ja BeiBei-älypuhelimen. UIQ-teknologiaa ei enää kehitetä, joten ei ole järkevää yhtiön kannalta tuoda kyseiseen alustaan perustuvia puhelimia markkinoille.

Mielenkiinnolla jään odottamaan uusia Symbian julkistuksia!