Ensimmäiset uuteen Symbian-käyttöjärjestelmään perustuvat puhelimet vuonna 2010?

Symbian-saatio 

Nokia tiedotti vastikään ostavansa kaikki loput Symbianin osakkeet, joita se ei vielä omista. Samalla kerrottiin myös uudesta Symbian-säätiöstä, joka tulevaisuudessa huolehtii käyttöjärjestelmän kehityksestä. Säätiön tarkoituksena on yhdistää Symbianin eri käyttöliittymät yhteen ja tehdä käyttöjärjestelmän kehityksestä avoimeen lähdekoodiin perustuva projekti.

Uudistukset eivät luonnollisesti tapahdu hetkessä. Nokialta arvioidaankin, että ensimmäiset uuteen Symbian-käyttöjärjestelmään perustuvat puhelimet saapuvat vuonna 2010, johon mennessä koko alustan uskotaan olevan avoin.

Uusi Symbian-säätiö on suora kilpailija Googlen perustamalle Open Handset Alliancille (OHA), joka huolehtii Android-käyttöjärjestelmän kehittämisestä. Tällä hetkellä Google on edellä, koska yhtiön viimeisimmän lausunnon mukaan ensimmäiset Android-käyttöjärjestelmään perustuvat puhelimet saapuvat tämän vuoden lopussa.

Erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka pian uusi alusta saadaan valmiiksi ja mitä uutta se tulee tarjoamaan. Symbian on selvästi käytetyin mobiilikäyttöjärjestelmä, mutta se on myös osaltaan saanut paljon kritiikkiä, joten uudistukset ovat mitä ilmeisimmin tarpeen.

Lähde: Justamp