Paljonko iPhone 3G maksaa todellisuudessa?

iPhone 3G Mitä maksaa? 

Soneran ilmoitettua iPhone 3G:n pakettien hinnat, on varmaankin hyvä käydä läpi, kuinka paljon Applen älypuhelimelle kertyy hintaa 24 kk aikana. Sonera myy uutukaista kolmen paketin kera, mutta iPhone 3G on myös mahdollista ostaa könttäsummalla itselle. Joka tapauksessa iPhone 3G:n ostaja joutuu kuitenkin tekemään 24 kk sopimuksen Soneran kanssa.

Pienimmälle paketille tulee hintaan koko sopimuskaudella 919.56 euroa tai 1005.56 euroa, jos valitsee 16 gigan mallin. Medium paketti kustantaa 8 gigan mallin kanssa 1314.76 euroa ja isomman mallin kanssa hintaa kertyy 1400.76 euroa. Suurin paketti maksaa 8 gigan mallin kanssa koko 24 kuukauden aika huimat 2160.76 euroa ja isomman mallin kera hintaa tulee 2244.76 euroa. Halvaksi uusi iPhone ei siis todellakaan tule. Täytyy muistaa, että laskuissa ei ole otettu huomioon mahdollisia puheajan ylityksiä, jotka tekevät laskusta vielä suuremman.

Halvin tapa päästä iPhone 3G omistajaksi on ostaa puhelin kerralla omaksi ja ottaa kylkeen halvin Minun Sonera -liittymä, joka maksaa 1.99 euroa kuussa. Tällä tavalla pienemmälle mallille kertyy hintaan 476.76 euroa ja isommalle 566.76 euroa. Tässä vaihtoehdossa joutuu toki maksamaan puhelut, tekstarit ja datasiirron erikseen, mutta ainakin itseäni Soneran paketit eivät houkutelle.

Erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin iPhone 3G menee näillä hinnoilla kaupaksi. Suomi on tunnetusti yhden merkin kannattaja, joten iPhonen osuus Suomessa jää luultavasti varsin marginaaliseksi. Alaa seuraavien keskuudessa uusi iPhone 3G on kuitenkin saanut kiinnostusta aikaa, kuten aiemmin tehty kysely osoitti. Kysely tehtiin ennen hintojen julkistamista ja ainakin omalla kohdalla mielenkiintoa laski hinnakkaat paketit.

6 kommenttia

  1. Totta! Nuo paketit on kyllä hurjan hintaisia. Mieli tekisi iPhone hommata, mutta saa nyt nähdä.

  2. Itse voisin ostaa… Mikäli tarvitsisin. Mutta koska en tarvitse, niin miksi ostaa 🙂 Sitäpaitsi, Soneran asiakas olen jo nyt enkä aio vaihtaa 😉

  3. Hmm…1,99 kuussa. Kuullostaa tyhjältä tietty melko paljon, mutta loppusumma jää kuitenkin jotakuinkin kohtuullisiin lukuihin.

  4. Hmm.

    Miten jos ottaa Minun Sonera liittymän ja purkaa sen? Pitääkö puhelin palauttaa… tuskinpa.

    Pitäisi kysyä Soneran asiakaspalvelusta, jos sen purkaa niin tod. näköisesti kädessä on lukitsematon iphone laillista tietä.

  5. Ei taida onnistua, koska joudut ottamaan 24 kk sopimuksen. Sen purkaminen ei taida onnistua?

Kommentointi on suljettu!