Matkapuhelinten MP3-soittimet kovassa käytössä suomalaisilla

W890i Musiikki

Teoston tekemän tutkimuksen mukaan jo 40 prosentilla suomalaisista on puhelin, johon voi tallentaa musiikkia tai videokuvaa. Määrällisesti MP3-soittimella varustetut puhelimet ovat jo ohittaneet perinteiset MP3-soittimet, jollainen löytyy 33 prosentilta suomalaisista.

Tutkimus osoittaa myös, että musiikkipuhelimen omistajista 72 prosenttia on tallentanut puhelimeensa musiikkia tai videoita ja 39 prosenttia on tehnyt näin viimeisen kuukauden aikana. Suomalaiset käyttävät siis puhelintensa musiikkiominaisuuksia varsin ahkerasti.

Yllättää tutkimuksessa oli, että suomalaiset tallentavat suurimman osan (60 %) musiikistaan puhelimeen omilta CD-levyiltään. Myös kavereiden ja perheenjäsenten (41 %) levyt ovat ahkerassa käytössä. 38 prosenttia vastanneista tallensi puhelimeen tiedostoja, jotka oli saatu kavereilta tai perheenjäseniltä.

Tutkimuksesta selviää myös, että musiikkia tallentaneilla oli puhelimessaan tyypillisesti 20 musiikkitiedostoa (mediaani), kun tavallisten mp3-soittimien käyttäjillä oli vastaavasti 86 musiikkitiedostoa ja näytöllisten mp3-/mediasoittimien käyttäjillä 200 musiikkitiedostoa.

Teoston tutkimukseen haastateltiin puhelimitse 1001:tä iältään 15 – 79-vuotiasta suomalaista.

Lähde: Teosto