Sony Ericsson XPERIA X1 joutui kopioijien kynsiin

XPERIA X1 kopio

Suosituista ja teknisesti edistyneistä puhelinmalleista nähdään usein kopiota, jotka pyrkivät ulkoisesti imitoimaan alkuperäistä mallia. Näin on käynyt muun muassa Applen iPhonelle ja Nokian suositulle N95-mallille. Nyt kopioijien kynsiin on joutunut Sony Ericssonin ensimmäinen Windows Mobile -alustaan perustuva puhelinmalli, XPERIA X1.

SongLiveX1 on pikaisella vilkaisulla hyvin XPERIA X1 -mallin näköinen, mutta pidempi tarkastelu kertoo, että kyseessä ei selvästikään ole yhtä viimeistelty puhelin, kuin Sony Ericssonin alkuperäinen mallin.

Ominaisuuksiltaan kopio on varsin pätevä laite. Siitä löytyy muun muassa QWERTY-näppäimistö, viiden megapikselin kamera, 16 miljoonan väri näyttö ja mobiili-TV-ominaisuus. Puhelin ei kuitenkaan ole alkuperäisen mallin tavoin varustettu Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä, vaan siinä pyörii kiinalaisen operaattorin tarjoama järjestelmä.

Tämäkin kopio suuntaa mitä ilmeisemmin Aasian markkinoille. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka hyvin nämä kopiot Aasiassa myyvät? Syövätkö ne alkuperäisten mallien markkinoita? Luultavasti niillä jonkinlaiset markkinai ovat, koska näitä kopioita näkyy ilmestyvän tasaiseen tahtiin.

Lähde: IntoMobile