Nokian NAVTEQ-yrityskauppa toteutunut

Nokia ilmoitti eilen saaneensa NAVTEQ-yrityskaupan vihdoin päätökseen. Käytännössä kauppa oli selvä jo viime viikolla, kun Euroopan komissio näytti kaupalle vihreää valoa.

Yrityskaupan myötä NAVTEQ jatkaa osana Nokiaa johtavan navigaatio-osaamisensa kehittämistä, vahvan asiakaskuntansa palvelemista ja panostamista alan johtavan karttainformaatio- ja teknologia-alustan jatkokehitykseen. NAVTEQ jatkaa tietokannassaan jo mukana olevien maakohtaisten tietojen täydentämistä ja laajentamista sekä lisää uutta pysyvää ja muuttuvaa sisältöä tietokantaansa.

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kehuu Nokian ja NAVTEQin olevan yhdessä vahva yhdistelmä, josta asiakkaat hyötyvät NAVTEQin kyetessä yrityskaupan ansiosta vauhdittamaan laajentumistaan uusille alueille ja tuomaan markkinoille uutta innovatiivista sisältöä.

Nokia kertoo myös, että NAVTEQin rooli Nokia Maps -karttasovelluksessa tulee entisestään kasvamaan. Tällä hetkellä Nokia Maps -karttasovellus kattaa yli 200 maata, joista yli 70 on navigoitavissa.