SFPark – Helpottaa vapaiden parkkipaikkojen löytymistä San Franciscossa

San Franciscossa kärsitään monien kaupunkien tavoin vapaiden parkkipaikkojen vähyydestä. Yleensä keskustojen parkkipaikat ovat täynnä ja muutamia vapaita paikkoja on äärimmäisen vaikea löytää. San Francisco pyrkiikin ratkaisemaan ongelman uudella SFPark-systeemillä, jonka kehittämiseen se on laittanut 95.5 miljoonaa dollaria.

Uuden systeemin tarkoitus on kartoittaa kaupungin 6000 parkkipaikan vapaat paikat hyödyntäen WiFi-teknologiaa. Parkkipaikoille asennetaan sensoreita, jotka tunnistavat, onko kyseinen paikka vapaa vai varattu. Vapaat paikat ilmestyvät tavallisten kansalaisten kännyköihin WiFi:n avulla. SFPark-syysteemin ansiosta autoilijoiden ei tarvitsisi enää kuluttaa turhaan bensaa vapaiden paikkojen etsimiseen.

Kuulostaa varsin mielenkiintoiselta, eikä olisi varmaan huono systeemi tänne Suomeenkaan. Ei se parkkipaikan löytäminen Suomen kaupunkien keskustoissakaan ole mitään aivan helppoa.

Lähde: Gizmodo

5 kommenttia

  1. Olikohan Pelle Peloton aikaansa edellä kun jo 80-luvulla aku ankan sivuilla keksi moisen vekottimen ja seuraukset olivat arvaamattomat kuten lähes aina (mikään ei ole täydellistä).

  2. No seurauksenahan oli että tuota vapautunutta paikkaa lähti tavoittelemaan kaikki kilometrin säteellä. Kauhia trafiikki ja huutohan siitä syntyi, että kuka paikalla ensimmäisenä mahtoi olla. No näin 20 vuotta tuon ensikuvitelman jälkeen me ihmiset olemme jo henkisesti kasvaneet huomattavasti, että mitään tuollaistahan ei enää pääse syntymään, vai?

  3. Oikeassa olet Pasi. Tuokaan systeemi ei ole aukoton…

  4. Suomessa kyseinen systeemi ei tule toimimaan talvisen lumiaurauksen takia. Ainakin tuossa kuvassa nuo sensorit näyttävät olevan jonkin verran kohollaan tienpinnasta ja lähtevät varmasti irti kun aura osuu siihen.

  5. Hyvä pointti myös Juholta. Suomessa nuo pitäisi upottaa kunnolla asfalttiin.

Kommentointi on suljettu!