Nokia tulos jäi odotuksia alhaisemmaksi

Nokia logo

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia antoi tänään julki toisen vuosineljänneksen tuloksen, joka jäi hieman markkinaodotuksia alhaisemmaksi. Tulosta voidaan silti pitää hyvänä, koska yhtiön kannattavuus on edelleen huippuluokkaa.

Nokia teki toisen vuosineljänneksen aikana hieman alle 1.5 miljardin euron tuloksen ennen veroja. Analyytikot odottivat Nokialta noin 1.7 miljardin euron tulosta.

Nokian tulosta painoivat vahva dollari ja muun muassa Bochumin toimintojen lopettamisesta syntynyt 259 miljoonan euron kuluerä. Tulosta alentavista tekijöistä huolimatta Nokian liikevaihto nousi ennakko-odotuksia korkeammalle ollen 13.2 miljardia euroa.

Yhtiö arvio markkinaosuudekseen 40 prosenttia. Nokia menestyi hyvin Latinalaisessa Amerikassa ja Intiassa. Se onnistui myös kasvattamaan asemiaan Pohjois-Amerikassa, joka on perinteisesti ollut vaikeaa aluetta Nokialla. Yhtiöllä oli ongelmia Kiinassa, jossa se arvio menettäneensä markkinaosuutta.

Nokian matkapuhelinten keskihinta jatkoi edelleen laskuaan. Toisella neljänneksellä Nokian puhelin maksoi keskimäärin vain 74 euroa. Ensimmäisen neljänneksen aikana keskihinta oli vielä 79 euroa.

Lisää tuloksesta voit lukea Nokian lehdistötiedotteesta.