Sony Ericssonin tulos heikkeni

Sony Ericsson logo

Japanilais-ruotsalainen matkapuhelinvalmistaja Sony Ericsson kertoi eilen toisen vuosineljänneksen luvut, jotka olivat huomattavasti heikommat kuin viime vuonna vastaavana aikana. Yhtiö myi toisen neljänneksen aikana kaikkiaan 24,4 miljoonaa puhelinta. Luku on puoli miljoonaa heikompi viime vuoteen verrattuna.

Yhtiön liikevaihto laski huhti-kesäkuussa yhdeksän prosenttia ollen 2.8 miljardia euroa. Voittoa Sony Ericsson teki toisella neljänneksellä (ennen veroja) vain kahdeksan miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavana aikana luku oli 327 miljoonaa euroa.

Sony Ericssonin heikko tulos oli tiedossa, koska yhtiö antoi kolme viikkoa sitten tulosvaroituksen, jossa se arvio tuloksen jäävän nollatasolle.

Tulosta heikensi Sony Ericssonin mukaan keskihintaisten ja kalliimpien puhelinmallien kysynnän hiipuminen.

Nokian tapaan myös Sony Ericssonin puhelinten keskihinta jatkoi laskua. Toisella neljänneksellä yhtiön puhelinten keskihinta oli 116 euroa, kun se vuosi sitten oli vielä 125 euroa.

Sony Ericsson arvio, että sen markkinaosuus on kahdeksan prosenttia. Yhtiö ennustaa, että puhelinten myynti kasvaa tänä vuonna noin 10 prosenttia. Puhelinten keskihinnan yhtiö uskoo jatkavan laskuaan.