LG myi ennätysmäärän matkapuhelimia

LG Logo

LG kertoi eilen yhtiön toisen vuosineljänneksen tuloksen, joka matkapuhelinmyynnin osalta oli erittäin hyvä, sillä yhtiö rikkoi oman myyntiennätyksensä. Ennätykset paukkuivat sekä puhelinten kappalemäärässä että euroissa mitattuna.

Kaikkiaan LG myi huhti-kesäkuussa 27.7 miljoonaa matkapuhelinta, joka on 45 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Yhtiön matkapuhelinyksikön liikevaihto nousi 2.3 miljardiin euroon. Voittoa LG teki matkapuhelimillaan 340 miljoonaa euroa.

Yhtiö itse arvio pärjänneensä hyvin Pohjois-Amerikassa ja kehittyvillä markkinoilla, kuten Lähi-idässä ja Latinalaisessa Amerikassa.

Yhtiö on nyt selvästi onnistunut ohittamaan Sony Ericssonin, joka myi huhti-kesäkuussa 24.4 miljoonaa puhelinta. LG:n uskotaan myös nousevan Motorolan ohi kolmanneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi.