Applen tulos erittäin hyvä

Apple iMac Alu

Mac-koneista, iPodeista ja iPhonesta tunnettu Apple julkaisi eilen yhtiön kolmannen vuosineljänneksen tuloksen, joka ylitti analyytikkojen odotukset. Yhtiö onnistui kasvattamaan liikevaihdon 7.5 miljardiin dollariin ja voittoa kesäkuun 28. päivään päättyneellä vuosineljänneksellä yhtiö teki huimat 1.07 (0,67 euroa) miljardia dollaria. Tulos kasvoi vuoden takaiseen verrattuna 30 prosenttia. Liikevaihdosta 58 prosenttia tuli Yhdysvalloista.

Yhtiö myi kaikkiaan 2 496 000 Mac-tietokonetta, 11 011 000 iPodia ja 717 000 iPhonea. Erittäin hyvin kaupaksi kävivät Mac-tietokoneet, joiden myynti vuoden takaiseen verrattu kasvoi 41 prosenttia. iPodien myynti jatkoi myös kasvu-uralla (12 pronsettia) iPhonesta huolimatta.

Apple ennusti seuraavan vuosineljänneksen aikana kasvun hieman hidastuvan, joka sai yhtiön osakekurssit hienoiseen laskuun.