Samsung INNOV8 – 8 megapikselin kamerapuhelin

Samsung INNOV8

Samsung on virallisesti julkaissut yhtiön ensimmäisen 8 megapikselin kamerapuhelimen, joka kulkee nimellä Samsung INNOV8 i8510. Uutukainen ei tule mobiiliuutisia seuranneille täysin yllätyksenä, koska se vuoti nettiin viikko-pari sitten nimellä i8510.

Samsungin uutuuden mallinimi juontuu sanasta ”innovate”, joka suomeksi tarkoittaa keksiä uutta. INNOV8 kuulostaakin paljon paremmalta ja yksilöllisemmältä, kuin pelkkä i8510.

Samsung INNOV8 -mallin keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluu 8 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, josta löytyy myös sellaisia digikameroista tuttuja ominaisuuksia, kuten kuvanvakain ja kasvojen tunnistustekniikka. Uutukaisen parhaimpiin puoliin kuuluu myös 16 gigan sisäinen muisti, jota on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla.

Samsung INNOV8

Puhelimesta löytyy myös paljon muuta, kuten 2.8 tuuman näyttö, WiFi, GPS, Bluetooth ja mahdollisuus tallentaa VGA-tason videokuvaa. INNOV8 osaa myös toistaa DivX-videoita, mutta siitä puuttuu Xvid-tuki, joka rajoittaa puhelimen video-ominaisuuksia hieman.

Uutukaisen käyttöjärjestelmän virkaa hoitaa Nokialaisista tuttu Symbian S60. INNOV8 jatkaa siis L870-mallin jalanjälkiä, joka oli yhtiön ensimmäinen S60-puhelin.

Samsung INNOV8 on kooltaan 106,5 x 53,9 x 16,9 mm. Sen odotetaan tulevan Eurooppaan jo elokuussa, joten se ehtii kauppoihin ennen kilpailijaansa, Sony Ericsson C905 -mallia. Puhelimen hinnaksi arvioidaan varsin suolaiset 780 euroa.