EISA jakoi vuotuiset palkinnot – HTC, Sony Ericsson ja Samsung menestyivät

W980

EISA on jakanut vuotuiset palkinnot, joihin kuuluvat muun muassa parhaan älypuhelimen-, musiikkipuhelimen- ja kamerapuhelimen-palkinnot. Tämän vuoden kisassa pärjäsivät HTC, Sony Ericsson ja Samsung. Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia jäi tänä vuonna ilman palkintoa.

HTC:n Touch Diamond valittiin vuoden parhaaksi älypuhelimeksi. Touch Diamond on Windows Mobile -käyttöjärjestelmään perustuva älypuhelin, joka esiteltiin tämän vuoden toukokuussa. Puhelimen ominaisuuksia ovat muun muassa HSDPA 7.2 Mbit/s, WiFi, bluetooth, 2.8 tuuman VGA näyttö ja 4GB sisäinen muisti.

Parhaan musiikkipuhelimen titteli meni Sony Ericssonin W980-simpukkapuhelimelle, josta löytyy Walkman-soittimen lisäksi paljon EISA:lta positiivista palautetta saanut sisäinen FM-lähetin. W980-mallilla pystyy siis lähettämään musiikkia langattomasti laitteisiin, joista löytyy FM-vastaanotin. Puhelimesta löytyy myös 3.2 megapikselin kamera ja HSDPA.

Parhaan kamerapuhelimen palkinnon voitti Samsung SGH-G810, joka ei ole Suomessa myynnissä ollenkaan. G810 tarjoaa viiden megapikselin automaattitarkenteisen kameran, Xenon-salaman ja 3x optisen zoomin.