GPS valtaa alaa älypuhelimissa

GPS ei ole enää nykypuhelimissa mikään uusi asia. Siitä kertoo myös viimeisin tutkimus, jonka mukaan peräti 40 prosentissa huhti-kesäkuussa myydyistä älypuhelimista sisälsi sisäänrakennetun GPS-ominaisuuden ja 58 prosentista löytyi WLAN-tuki. Voitaneen siis päätellä, että pian yli puolet älypuhelimista tulee sisältämää GPS-ominaisuuden.

GPS-ominaisuuden lisääntyminen puhelimissa on ollut suuri haaste perinteisten GPS-laitteiden valmistajille, mutta esimerkiksi Garmin ei ole jäänyt tuleen makaamaan. Yhtiöhän on jo muutamaan otteeseen esitellyt omaa Nuvifone-puhelinta, jonka viimeisimpien tietojen mukaan pitäisi tulla myyntiin ensi vuoden alkupuoliskolla. Voisi myös kuvitella, että tulevaisuudessa perinteiset GPS-laitevalmistajat tulevat tarjoamaan entistä ahkerammin navigointiohjelmia matkapuhelimiin.

Älypuhelinten ongelmana on edelleen, että monet GPS-ominaisuutta hyödyntävistä palveluista ovat vielä varsin kehittymättömiä. Monesti käyttäjän täytyy ostaa myös puhelimeen erillinen navigointilisenssi päästäkseen käsiksi kaikkiin ominaisuuksiin. Perinteiset GPS-laitteet ovat siis tässä suhteessa vielä edellä älypuhelimia.

Lähde: Tietokone

2 kommenttia

  1. Ja mielestäni yksi asia on edelleen parempi oikeissa GPS- ja navigaattorilaitteissa….niissä on iso näyttö. Itse en saisi kännykän näytöstä ajaessa mitään selvää, joten joutuisin olemaan täysin ääniopasteiden varassa, jotka eivät aina ole täysin selkeitä.

  2. Hyvä navigoitilaite löytyy nokialta esim nokia internet tabletit!

Kommentointi on suljettu!