Nokia N85 -multimediatietokone julkaistiin tänään

Nokia on tänään odotetusti julkaissut uuden N85-multimediatietokoneen, joka yhtiön sanojen mukaan mullistaa käsitykset mobiiliviihteestä ja -pelaamisesta sekä sisällön ja kokemusten jakamisesta. Uutukaista odotetaan kauppoihin lokakuussa ja sen myyntihinta on 690 euroa.

Nokia N85 tarjoaa ison tukun ominaisuuksia, kuten 2.6 tuuman OLED-teknologialla toteutetun näytön, FM-radion, musiikkisoitimen, N-Gage-pelit, viiden megapikselin kameran, A-GPS:n, HSDPA:n ja WLAN:n. Kyseessä on siis todellinen monitaituri.

Uutukaisen kameran optiikan on valmistanut Carl Zeiss ja pimeässä kuvaamista on helpottamassa LED-kaksoissalama. Puhelimen kameralla otettuihin kuviin on mahdollista lisätä GPS-koordinaattien välittämä paikkatieto.

Yhtiö on pyrkinyt panostamaan Nokia N85 -mallin musiikkiominaisuuksiin paljon. Laitteelle luvataan jopa 30 tuntia musiikin soittoaikaa sekä korkealaatuinen hifi-äänenlaatu. Laitteesta löytyy myös sisäänrakennettu FM-radio ja 3.5 mm:n kuulokeliitin.

Nokia toimittaa N85-mallin mukana kaikkiaan kymmenen N-Gage-peliä, joista käyttäjä voi valita yhden pelin ilmaiseksi. Puhelimen myyntipakkauksesta löytyy myös kahdeksan gigan muistikortti.