Gartner: Onko Nokian kasvulle rajaa?

Amerikkalainen, markkinointiin erikoistunut tutkimusyritys Gartner uskoo, ettei Nokian kasvulle ole vielä lähiaikoina rajaa. Gartner uskookin, että Nokian markkinaosuus matkapuhelinmarkkinoilla kasvaisi taas.

Gartner perustelee väitöksensä mm. Nokian laajalla mallivalikoimalla sekä uudella, kosketusnäytöllisellä XpressMedia 5800-mallilla. Gartner näkeekin 5800-mallin eduiksi mm. todennäköisesti kilpailijoita halvemman hinnan. Gartnerilta asiaa kommentointiin näin:
”Toisin kuin odotettiin, Nokian uutuus asemoituu kalliimmaan hintaluokan sijasta keskihintaisten laitteiden yläpäähän. Tämä auttaa lisäämään myyntiä.”

Nykyisten tietojen perusteella se myös pesee ominaisuuksiltaan mm. iPhone 3G:n.

Itse olen samaa mieltä siinä, että Nokialla on erittäin laaja mallivalikoima ja lähes jokainen löytää jonkun puhelimen, joka sopii itselleen. Myös hinnat ovat mielestäni kohtuullisia. Miten sitten se Nokian 5800-malli? Vaikka halpa hinta kenties mielyttää ostajia, miten on käyttöjärjestelmän suhteen? Sehän on kaiken A ja O, mutta Nokian vastus iPhonelle ei ole yhtä mukaansa tempaava.

Nokian markkinaosuus on Gartnerin mukaan 39,5% ja tämänhetkisen kovimman kilpailijan, Samsung tulee perässä 15,2% osuudella. Nokialla on siis reilu johtoasema. Maailmalla puhelimia myytiin toisella neljänneksellä 305 miljoonaa kappaletta ja kasvua tuli 11,8 prosenttia vuotta aiemmasta.

Lähde: Kauppalehti