iPhone 2.0.2 -ohjelmistoversiosta löytyi paha tietoturva-aukko

iPhonen uusimmasta 2.0.2 -ohjelmistoversiosta on löytynyt paha tietoturva-aukko, joka antaa kenelle tahansa mahdollisuuden tarkastella käyttäjän yksityisiä tietoja, vaikka puhelimeen olisi asennettuna salasanasuojaus. Suojauksella on mahdollista estää muiden käyttäjien pääsy esimerkiksi sähköpostiin, tekstiviesteihin ja osoitekirjaan, mutta nyt löytyneellä tempulla kuka tahansa iPhoneen käsiksi pääsevä käyttäjä voi kiertää suojauksen.

Suojauksen kierto on pelottavan helppoa ja esimerkiksi Gizmodo on julkaissut operaatiosta lyhyen video. Käytännössä käyttäjän tarvitsee vain painaa hätäpuhelunäppäintä ruudulta ja sen jälkeen näpäyttää kaksi kertaa kotinäppäintä, jolloin iPhone päästää vieraan käyttäjän suojauksen ohi.

Nyt ilmenneen aukon tai ”ominaisuuden” vuoksi käyttäjien kannattaakin miettiä kaksi kertaa ennen kuin pitävät puhelimessaan mitään tärkeää materiaalia, joka ei saa päästä muiden käsiin. Voidaan kuitenkin kysyä, kuinka moni kyseistä salasanasuojausta puhelimessaan käyttää? Joka tapauksessa kyseessä on varsin paha moka, joka toivottavasti korjataan pian.

Lähde: Gizmodo

3 kommenttia

  1. Tässä huomaa, että aika buginen ja alkeellinen viritelmä tuo iLuuri. Jos Nokialaisesta löytyisi samanlaisia tietoturva vikoja, olisi Nokia haastettu jo oikeuteen.

    iPhonen illuusio alkaa murtua…

  2. Totta, Ergolius! Kyllähän tuo paha bugi on. Saa nähdä, milloin Apple saa julkaistua korjauksen ongelmaan…

  3. Tuota hätäpuhelua voi hyödyntää muissakin puhelimissa. Jos esimerkiksi kesällä et festareilla löydä verkkoa, niin laitappa soittamaan hätäpuhelua, mutta katkaise ennen kuin hälyyttää. -> Tämä kikka raivaa kaista tilaa sinulle ja eiku kaverille soittamaan. 😉

Kommentointi on suljettu!