Uudenlainen laturi saa virtaa ihmisen liikkeistä

Matkapuhelinten virrankulutus kasvaa jatkuvasti, mutta ikävä kyllä akkuteknologiassa kehitys ei ole ollut tarpeeksi hyvää, jotta nykyajan matkapuhelinten toiminta-ajat olisivat tarpeeksi suuria. Nykyajan puhelinten akkuja syö erityisesti kamera, musiikkisoitin, suuri näyttö, GPS ja WiFi-yhteys. Aktiivinen käyttäjä joutuu laittamaan hienon ja kalliin puhelimensa joka ilta lataukseen, jotta puhelimella pärjää seuraavan päivän.

Akkuteknologian polkiessa paikallaan pitäisi tutkia muita ratkaisuja, joilla lisätä puhelinten toiminta-aikaa. Yhtiö nimeltä M2E Power on tehnytkin niin, sillä se on aikeissa tuoda markkinoille uudenlaisen laturin, joka saa virtaa ihmisten liikkeistä. Laitetta kannetaan siis esimerkiksi taskussa, jolloin se kerää virtaa aina kun käyttäjä on liikkeellä. Yhtiön mukaan noin kuuden tunnin liikkuminen riittää tuottamaan yhden tunnin puheajan verran virtaa. Luvut eivät ole vielä suuria, mutta idea on hyvä.

M2E Power kertoo, että tulevaisuuden haasteena olisi saada laturi rakennettua kokonaan matkapuhelimen sisälle, jolloin erillistä lisälaitetta ei tarvittaisi.

Yhtiön tavoitteena on tuoda uusi laturi markkinoille ensi vuonna.

Mielenkiintoinen idea! Hienoa, että uusia ideoita tuodaan markkinoille. On mielenkiintoista nähdä, miten tämän kaltainen teknologia lähtee kehittymään ja että onko esimerkiksi matkapuhelinyhtiöllä kiinnostusta lähteä kehittämään kyseistä teknologiaa.

Lähde: UnwiredView

1 kommentti

  1. Loistava idea! Tämä on Green IT jos joku. Kuvittelisi, että vihreys kuuluisi jokaisen modernin yrityksen arvoihin ja yritysetiikkaan. Onhan se varmasti myös kova myyntiargumentti.

Kommentointi on suljettu!