Nüvifone myyntiin ensi vuoden alussa

Garmin Nuvifone

Paremmin paikannuslaitteista tunnettu Garminin Nüvifonen myyntiintuloa on lykätty jo pitkään, vaikka se julkaistiin yli puoli vuotta sitten. Garmin on itsekkin myöntänyt, että myyntiintulo on kestänyt pitkään, mutta syyn se on pistänyt operaattorien niskaan. Garminin mukaan operaattorit ovat olleet liian tiukkoja teknisisten vaatimusten suhteen.

Nyt Garmin on luvannut, että uusi Nüvifone on tulossa myyntiin ensi vuoden ensimmäisellä neljenneksellä. Garmin varmisti verkkolehti Register Hardwarelle uudesta aikataulusta. Aiemmin hurjimpien huhujen mukaan puhelinta jouduttaisiin odottamaan ensi kesään saakka.

Nüvifone on siis iPhonen tapainen laite, jossa on mm. suuri 3,5 tuuman kosketusnäyttö, GPS-paikannus ja 3G- sekä HSPDA-yhteydet. Oletettavaa on myös, että laiteessa on panostettu GPS-paikannukseen, kun kerran navigointivalmistajasta on kyse. Olemme kertoneet myös Nüvifonesta useampaan otteeseen, kuten esimerkiksi tässä artikkelissa.

Itse ainakin odotan Garminin puhelinta todella kovasti. iPhone ei oikein ole enää kiinnostanut sen saaman mediamylläkän takia ja Nokian ”Tuben” käyttöjärjestelmä ei innosta. Garmin on jotain siitä väliltä. Se ei ole saanut aikaan hirveää mediamyrskyä, mutta koko konsepti on kiinnostava. Käyttöjärjestelmäkin on ainakin kuvien perusteella Nokian ”Tubea” parempia, mutta miten homma on käytännössä, siitä en tiedä.

Matkapuhelinala on saanut useita uusia yrittäjiä kosketusnäyttö- ja GPS-rumban seurauksesta ja tässä näemme yhden, ainakin minusta, onnistuineimman. Apple pääsi hyvin hommaan mukaan, toivottavasti Garmin pääse myös. Itse ainakin odotan paljon Nüvifonelta, toivottavasti emme tule pettymään sen suhteen. Hitaasti se hyvä tulee.

Lähde: Tietokone