Testissä Samsung U900 Soul -mallin kamera

U900 Soul on Samsungin tyylikäs liukukansipuhelin. Olemme aiemmin julkaisseet pienimuotoisen gallerian Soul-mallista, joka löytyy täältä. Nyt tarkoituksena olisi ottaa puhelimen kamera hieman lähempään tarkkailuun ja katsoa, mihin siitä todella on.

Samsung U900 Soul -matkapuhelimesta löytyy viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera. Sen maksimi resoluutio on siis 2560 x 1920 pikseliä. Kamera on varustettu kuvanvakaimella, kasvojen tunnistustoiminnolla ja salamalla.

Kameravalikko

Ennen kun mennään esimerkkikuviin, niin käydään hieman läpi puhelimen kameravalikkoa ja katsotaan mitä kaikkea sieltä löytyy. Puhelimella kuvaus tapahtuu vaakatasossa, joten myös kaikki valikot on aseteltu sitä silmällä pitäen. 

Valikosta ei nyt sisäänsä löydy mitään ihmeellistä mutta alle on lueteltuna sieltä löytyvät toiminnot:

  • Kameratila: kamera, asetelma, videokamera
  • Kuvatyyppi: yksittäinen kuva, usean kuva otto, mosaiikkikuva, kehyskuvaus, panoraama, 
  • Kuvakoko: 2560 x 1920 (5M), 2048 x 1536 (3M), 1600 x 1200 (2M), 1280 x 960 (1.3 M), 640 x 480
  • Lähikuva: päällä, pois
  • Salamavalo: päällä, pois
  • Ajastin: pois, 3 s, 5 s, 10 s
  • Kasvojentunnistus: päällä, pois
  • Valoisuus: automaattinen, päivänvalo, hehkulamppu, loistevalo, pilvinen
  • Tehosteet: ei tehosteita, harmaa, seepia, negatiivi, antiikki, vesiväri

Kameravalikosta löytyvän asetukset-valikon kautta on mahdollista vaikutta muun muassa seuraaviin asetuksiin: suljinääni, ISO ja kuvan laatu. Suljinäänin on myös mahdollista sulkea pois kokonaan.

Valikoiden nopeus on hyvä. Kameran käynnistys kestää suunnilleen kaksi sekuntia.

Esimerkkikuvat:

Puhelimen kamera yllätti ainakin minut laadullisesti. Alla olevat kuvat ovat laadultaan hyviä ja ainakin omasta mielestäni Samsung U900 Soul antaa hyvän vastuksen esimeriksi Sony Ericsson C902 Cyber-shot -puhelimelle.

  

  

  

Kaksi viimeistä kuvaa on otettu pimeässä huoneessa. Puhelimen salama on ihan hyvä, mutta lähikuvissa se valottaa kuvia likaa. Kauempana olevat kohteet näkyvät oikein, mutta silloin valonmäärä taas ei ole tarpeeksi suuri.