Apple uudisti iPod-mallistonsa

Apple julkisti eilen odotusten mukaisesti uuden iPod-malliston. Suurimman muutoksen uudistuksessa koki suosittu iPod Nano -musiikkisoitin, jonka muotoilussa yhtiö palasi vanhemmista malleista tuttuun pituussuuntaiseen tyyliin. Muut iPod-mallit, kuten Touch koki vain pieniä kosmeettisia muutoksia, ei mitään yhtä merkittävää kuin Nano.

Uusi iPod Nano on paitsi muotoilultaan edelliseen sukupolveen verrattaessa erilainen, mutta se on myös saatavilla peräti yhdeksänä eri värivaihtoehtona. Ulkoisten muutosten lisäksi uuden Nanon käyttöliittymä on laitettu uuteen uskoon. Se muistuttaakin nyt huomattavan paljon Touch-soittimen käyttöliittymää. Uutukaisesta löytyy myös kiihtyvyysanturi, joten uutta Nanoa voi helposti käyttää myös vaakatasossa, jolloin näyttö seuraa perässä. Kiihtyvyysanturia hyödynnetään myös Shake-toiminnossa, jonka avulla käyttäjä voi valita sekalaisen kappaleen ravistamalla iPod Nanoa.

Uudesta Nanosta löytyy myös jotain tuttua vanhaan verrattaessa. Sen näyttö on nimittäin saman kokoinen ja se on saatavilla 8 gigan tai 16 gigan muistilla. Siitä löytyy myös sama videotuki, kuin edellisestäkin mallista.

Uuden sukupolven iPod Nano irtoaa Apple Storesta 159 eurolla (8 GB).

iPod Touch koki vain pieniä ulkoisia muutoksia. Sen kotelo on nyt hieman kaarevampi ja se muistuttaakin iPhone 3G:tä nyt entistä enemmän. Uutukaiseen lisättiin myös kaiutin ja erillinen äänenvoimakkuuden säädin näppäin.

Apple ei lisännyt Touchiin lisää muistia, mutta siitä löytyy nyt muun muassa valmis tuki Nike + iPod -toiminnolle. Käyttäjän ei tarvitse enää ostaa erillistä lähetintä, vaan ainoastaan sensori, joka asennetaan kenkään. Uudelle versiolle luvataan myös parempaa akunkestoa. Yhtiön mukaan uusi Touch jaksaa soittaa musiikkia 36 tuntia ja toistaa videota 6 tuntia. 

Uusi iPod Touch lähtee Apple Storesta halvimmillaan 229 eurolla (8 GB). Parhaasta mallista (32 GB) joutuu pulittamaan 399 euroa.