8 megapikselin ihmeet: C905, INNOV8 ja KC910

Useat suuret matkapuhelinvalmistajat, kuten Sony Ericsson, Samsung ja LG ovat kukin esitelleet jo ensimmäiset kahdeksan megapikselin kamerapuhelimet. Tähän artikkeliin ajattelin koota perustiedot kolmesta uudesta mallista, jotka tulevat syrjäyttämään nykyiset viiden megapikselin kamerapuhelimet. Nämä kolme mallia ovat Sony Ericsson C905, Samsung INNOV8 ja LG KC910.

Kahdeksan megapikselin kilpaan ei ole vielä lähtenyt mukaan Nokia, joka keskittyy mitä ilmeisemmin viimeistelemään kosketusnäyttöön perustuvaa Tube-mallia markkinoille. Mielenkiintoista nähdä, milloin Nokia lähtee tähän kilpailuun mukaan.

Sony Ericsson C905

Sony Ericsson oli ensimmäinen suurista valmistajista, joka julkaisi oman kahdeksan megapikselin kameralla varustetun matkapuhelimen. Sony Ericsson C905 on liukukannellinen puhelin, joka tarjoaa megapikseleiden lisäksi paljon digipokkareista tuttuja ominaisuuksia, kuten automaattitarkennuksen, kuvanvakaimen ja kasvojentunnistustekniikan. Puhelimesta löytyy toki myös kunnon Xenon-salama.

Uutukaisen kameraa ovat jo päässeet testaamaan Mobile-Review toimitus, jonka juttu löytyy tämän linkin takaa. Puhelimesta on myös nähtävissä virallinen esittelyvideo, joka löytyy täältä.

Samsung INNOV8

Samsung INNOV8 on varsin mielenkiintoinen kamerapuhelin. kahdeksan megapikselin kamera lisäksi siitä löytyy muun muassa 16 gigan sisäinen muisti ja sen käyttöjärjestelmänä toimii Nokialaisista paremmin tunnettu Symbian S60. Kyseessä on siis varsin mielenkiintoinen paketti.

Samsung on myös varustanut uutukaisensa digipokkareista tutuilla ominaisuuksilla. Siitä löytyy nimittäin kuvanvakain, kasvojentunnistustekniikka ja LED-salama. Ikävä kyllä kunnon Xenon-salamaa INNOV8-puhelimesta ei löydy.

INNOV8-mallista löytyy juttua seuraavien linkkien takaa: 

LG KC910

LG:n kahdeksan megapikselin kamerapuhelin eroaa kahdesta ylemmästä mallista paljon. Se on nimittäin kosketusnäyttöön perustuvan älypuhelin, josta löytyy myös hyvä kamera ja paljon muita ominaisuuksia, kuten DivX- ja XviD-tuki.

LG KC910 -mallin kameran linssin on valmistanut Schneider-Kreuznach. Siitä löytyy automaattitarkennus, kasvojen, hymyn ja silmäniskujen tunnistus. Kamera on myös varustettu Xenon-salamalla. Uutukaisen kameralta on siis lupa odottaa varsin paljon.

Tästä mallista on netissä vielä varsin vähän testejä, mutta lisää puhelimen ominaisuuksista voi lukea ainakin PhoneArenan sivulta.

2 kommenttia

 1. Eihän ne pikselit aina kuvanlaadusta kerro. Sen verran voin sanoa valokuvausta harrastaneena, että ennen kuin kännykameroiden kennot kasvavat, pokkarilaatua ei tulle näkemään.
  Kännykkäkameroiden kennot ovat älyttömän pieniä ja tuo kenno on kuvanlaadulle suhteellisen tärkeä asia. Toinen tärkeämpi homma on sitten optiikka, joka näyttäisi olevan kunnossa ainakin Nokian N-sarjalaisista.
  Vaikka Nokialla on tarjolla ”vain” viiden megapixelin kameroita, niiden optiikka on todettu hyväksi. Vaikka kennot eivät ole sen isompia kuin muilla, niin samaa kohinatasoa on muilla.
  Myös se optisen zoomin puuttuminen on huono asia. Toki N93:ssa on se, mutta se on puhelimeksi aika möhkäle. Toinen on Samsungin, muistaakseni SGH-G900, jossa onm 3x optinen zoom. Siinä optiikka oli hyvälaatuista, mutta tarkennus ei toiminut zoomin kanssa, taas jokin moka.
  Kannattaa siis erotella vielä pokkarit ja kännykkäkamerat suurin piirtein erikseen, toki kännykamerat käyvät näppäilykamerasta ja siihen ne ovat toivon mukaan tarkoitettu. Kuitenkaan, älkää missään nimessä korvatko pokkaria kännykkäkameralla, älkääkä ostako kallista kamerapuhelinta vain sen takia, että se ”korvaisi” pokkarin.
  Toki jokaisen oma asia, miten rahansa käyttää, minun mielipiteeni 🙂

 2. Henriltä aivan asiaa! Ihmiset kun nykyään tuntuu ostavan kamerat megapixelien perusteella, mitä enempi sen parempi, joka tietysti on tavallaan aivan väärin.

Kommentointi on suljettu!