Google esitteli Android-älypuhelinta

Google on ensimmäistä kertaa esitellyt toimivaa Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvaa älypuhelinta Eurooppalaisille. Yhtiö esitteli uutta mobiilikäyttöjärjestelmää Lontoossa pidetyssä Google Developer World -tapahtumassa, mutta ei vielä suostunut paljastamaan puhelinta, jossa uusi käyttöjärjestelmä pyöri. Puhelin, jossa Android pyöri muistutti kuitenkin ulkoisesti varsin paljon huhuttua HTC Dream -älypuhelinta, jonka on arveltu olevan ensimmäinen myyntiin saapuva Android-puhelin.

Tapahtumasta on julkaistu myös video, joka löytyy lue lisää linkin takaa. Videossa Googlen edustaja esittelee uutta käyttöjärjestelmää ja sen toimintoja, kuten nettiselainta ja pientä ohjelmaa, joka hyödyntää puhelimessa olevaa kiihtyvyysanturia.

Video ei ole tarkin mahdollinen, mutta sen avulla saa jonkinlaisen käsityksen Google Android -käyttöjärjestelmästä. Mielenkiintoista nähdä, kuinka Google tulee markkinoilla pärjäämään. Paljonhan riippuu siitä, kuinka innokkaita kehittäjät ovat koodaamaan ohjelmia uudelle alustalle. Jos ei ole ohjelmia, on tuskin käyttäjiäkään.

Lähde: EngadgetMobile