Nokia nousi Greenpeace-listan kärkeen

Greeanpeace on jälleen julkaissut uuden version Guide To Greener Electronics -listasta, jonka johtoon on tällä kertaan noussut Nokia. Viime kerralla Nokia keikkui kärkipäässä, mutta nyt se on noussut listalla selväksi ykköseksi, johon on vaikuttanut muun muassa yhtiön parantunut käytäntö Intiassa.

Nokia saa 25 prosenttia käyttämästään energiasta uusituvista energianlähteistä ja on aikeissa nostaa luvun 50 prosenttiin vuoteen 2010 mennessä. Greenpeace on tästä hyvillään ja niinpä Nokia keikkuukin nyt listan ykköspaikalla.

Greeanpece antaa Nokialle nuhteita huonosta kierrätysprosentista, joten yhtiöllä löytyy vielä petrattavaa. Samasta asiasta saa miinusta myös Sony Ericsson, jonka kierrätysprosenttia haukutaan erittäin huonoksi.

Listalla seuraavana ovat sellaiset yhtiöt, kuten Sony, Sony Ericsson ja Samsung. Viimeinen sija menee edelleen Nintendolle, joka ei ole onnistunut kohentamaan sijoitustaan.

Greeanpeacen-listalla on mukana kaikkiaan 18 eri elektroniikka-alan valmistajaa. Listalla pisteitä jaetaan sen mukaan, kuinka hyvin yhtiö pärjää niin sanotuissa vihreissä arvoissa. Pisteitä saa siis esimerkiksi käyttämällä uusiutuvia energianlähteitä ja vähentämällä haitallisten materiaalien, kuten PVC:n käyttöä.

Lisää uusimmasta Greenpeace-listasta löytyy täältä.