Firefox nähdään mobiililaitteissa vasta 2010

Moni varmasti tunee Mozilla-säätiön Firefox-internetselaimen, sillä on vahva osuus PC-koneiden nettiselaimista. Onhan se sentään toiseksi suosituin selain heti Internet Explorerin jälkeen.

Huhuja Firefoxin mobiiliversiosta on ollut useita (tosin meillä ei ole uutisoitu siitä) ja nyt Mozilla-säätiön puheenjohtaja Mitchell Baker on kertonut blogissaan, että hanke tulee valmiiksi vasta 2010.

Bakerin mukaan selaimen kehitystyö on jo pitkällä ja alpha- ja beta-versiot saadaan ulos uunista aikaisemmin, kuin lopullinen versio. Selainta on kehitetty Symbian-, Linux- ja Windows Mobile-alustoille kehitysnimellä Fennec.

Selaimen esittelyvideossa huomataan, että käyttöliittymä poikkeaa muista nykyisistä selaimista ja tuo uutena ominaisuuten mobiiliselaimiin välilehdet. Nyt siis tien päälläkin voi käyttää montaa eri ikkunaa. Kätevää.

Internetin selailu on tulossa yhä arkisemmaksi ominaisuudeksi matkapuhelinalalla ja selaintenkin osalta alkaa tulemaan pientä kilpailua. Apple kilpailee omalla iPhonella ja Safarillaan kun taas Google lisää omaan Android-alustaansa Google Chromen. Operallakin on jo oma, suhteellisen suosittu mobiiliselain, Opera Mini.

Ajan kuluessa nähdään, miten mobiiliselainten kilpailu etenee.

Lähde: Mitchell Bakerin (Mozilla-säätiön puheenjohtaja) blogi