Nokia ostaa sähköposti- ja pikaviestipalveluiden tarjoajan OZin

Nokia ja OZ ilmoittivat eilen, että Nokia tulee ostamaan johtavan viestipalveluratkaisujen tarjoajan OZin. OZ on kanadalainen yksityisomistuksessa oleva yritys, jonka palveluksessa on hieman yli 200 henkilöä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Montrealissa.

”Mahdollistamalla helposti yhteydet kuluttajien suosimiin internet-yhteisöihin Nokia ja OZ toteuttavat Connecting People-visiotamme maailmasta, jossa kaikki voivat olla yhteydessä toisiinsa,” sanoo Niklas Savander, Nokian Services & Software -yksikön johtaja. ”OZ:n henkilöstö ja teknologia auttavat Nokiaa kilpailemaan nopeasti kasvavilla peruspuhelinten viestipalvelumarkkinoilla.”

Ostamalla OZin Nokia saa hyvät mahdollisuudet tarjota käyttäjilleen helpot ja nopeat yhteyden johtaviin pikaviesti- ja sähköpostipalveluihin, kuten AOL, Gmail, ICQ, Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger ja Yahoo!. OZin palveluja käyttää tällä hetkellä kuukausittain yli 5.5 miljoonaa maksavaa asiakasta.

Nokia kertoo, että yritysoston ansiosta Nokian Series 40- ja Series 60 -pohjaisiin matkaviestimiin on jatkossa saatavilla kattava valikoima viestipalveluita. Yhtiö aikoo myös jatkaa tiivistä yhteistyötä OZ:n nykyisten laitevalmistaja- ja operaattoriasiakkaiden kanssa.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää sopimuksen sisältämien tavanomaisten kauppaehtojen täyttymistä. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2008 viimeisen neljänneksen aikana.

Lisää OZin tarjoamista palveluista voit ottaa selvää yhtiön kotivisuilta.