HTC uskoo toimittavansa kaksi miljoonaa G1-puhelinta

Ensimmäinen Google Android -puhelin, T-Mobile G1, julkaistiin ihan hetki sitten. Emme ole vielä suuremmin kuulleet lukuja siitä, kuinka suurta myyntiä T-Mobile tavoittelee uudelle älypuhelimelle. Nyt netissä kuitenkin leviää tieto, jonka mukaan T-Mobile olisi mahdollisesti tilaamassa kaikkiaan kaksi miljoonaa G1-puhelinta HTC:ltä. T-Mobile odottaa myyvänsä noin puoli miljoonaa laitetta tämän vuoden aikana.

Kaksi miljoonaa Google-puhelinta on toki paljon, mutta jos sitä verrataan esimerkiksi Applen 10 miljoonan myydyn laitteen tavoitteeseen alkuperäisen iPhonen kanssa, niin on T-Mobilen tavoite siihen nähden aika vaatimaton. Oli lopullinen myyntimäärä mikä tahansa, niin joka tapauksessa HTC tulee tekemään varsin mukavan tilin G1-puhelimella.

Applen etuna alkuperäisen iPhonen kanssa oli suuri hype, joka puhelimen ympärillä pyöri jo pitkään ennen laitteen saapumista kauppoihin. Google ja T-Mobile eivät ole pystyneet luomaan G1-puhelimen ylle aivan samanlaista kiinnostusta käyttäjien keskuudessa ja sen vuoksi laitteen myynti luultavasti jää kauas alkuperäisen iPhonen myynnistä. Googlen etuna on kuitenkin se, että sen Android-käyttöjärjestelmä tullaan tulevaisuudessa näkemään myös muiden valmistajien puhelimissa ja sitä kautta yhtiö tulee valtaamaan alaan matkapuhelinmarkkinoilla.

Lähde: UnwiredView