Lisää pikseleitä kamerakännyköihin

C905

Sony Ericssonilla suunnitellaan kamerapuhelinta, jonka pikselimäärä kasvaa uudelle kymmenluvulle. Saatujen tietojen mukaan uusi tulokas olisi C905:den kaltainen ja samoilla ominaisuuksilla varustettu Cyber-shot puhelin lisättynä 12.1 megapikselin kameralla. Suunnitelma kulkee nimellä Shiho ja arveluiden mukaan se julkaistaisiin vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä ja myyntiin puhelin saapuisi vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä.

Lähde: SEMC Blog

2 kommenttia

 1. Jep jep,

  sitähän nuo tarvitsevatkin – lisää pikseleitä… Sitten saadaan ISOMPIA huonoja kuvia.

  Pikselimäärällä myyminen on toki helppoa, mutta niin harhaanjohtavaa… Tietämätöntä kuluttajaa ved(ät)etään kuin pässiä narussa.

  ”Ikivanha” 2.1Mp Canon Ixus-digipokkarini ottaa olosuhteista riippumatta edelleen PAREMPIA kuvia, kun uusimmat kamerakännykät, oli niissä pikselimäärä mikä tahansa.

 2. Siihenkin on turhankin järkevä selitys (harrastevalokuvaajan mielestä).
  Toki niitä pikseleitä saa tunkea lisää ja kauppakäy, kun tavallinen väki luulee pikselimäärn tarkoittavan automaattisesti parempaa kuvanlaatua.
  Väitän kuitenkin, että tuossa tulevassakaan puhelimessa kennon koko vastaa edes harrasajajärkkärin kennon kokoa, tuskin edes normalin pokkarin.
  Kehtaan väittää, että jopa 8 megapikseliä on taskupokkarille liian suuri pikselimäärä, kenno on yksinkertaisesti liian pieni. Sitten nämä ”superzoom”-kamerat, niissä voi olla hieman isompi kenno… Mutta sana voi on avainsana.
  Pieni kenno + suuria pikselilukuja = kohinaa
  Tuossa syy, miksi erityisesti pokkarit ja kamerakännykät kohisevat paljon. Ihmiset voisivat myös miettiä, että jos 2000 euron järjestelmäkamerassa on 12 megapikseliä ja 1700 euroa halvemmassa pokkarissa sama pikselimäärä, miten ne tunkivat sen 12 pikseliä sinne?
  Lyhyesti: Kuvanlaatu tuskin paranee.

Kommentointi on suljettu!