Nokia 5800 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelin on täällä

Nokia on tänään odotusten mukaisesti julkistanut uuden 5800 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelimen Nokia Remix London -tapahtumassa. Uutukaisesta löytyy uusi Symbian S60 5th Edition -käyttöliittymä, joka on muokattu kosketusnäyttöpuhelimeen sopivaksi. Yhtiö kehuukin, että Nokian musiikkilaitteissa soivat nyt uudet sävelet ja että 5800 XpressMusic -puhelimen julkistuksen myötä Nokian tavoitteena on tarjota käyttäjille parhaita mahdollisia musiikkielämyksiä.

Uutukaisen mielenkiintoisimpiin ominaisuuksiin kuuluu luonnollisesti suuri 3.2 tuuman laajakuvanäyttö, jonka tarkkuus on 640×360 pikseliä. Näytön kuvasuhde on 16:9, joten se sopii mainiosti esimerkiksi elokuvien katsomiseen.

Nokia 5800 XpressMusic -puhelimessa on luonnollisesti keskitytty multimediaominaisuuksiin. Puhelimesta löytyy uutuutena kosketusnäyttöteknologiaa hyödyntävä pudotusvalikkona toimiva mediapalkki, joka tarjoaa suoran yhteyden musiikkiin ja muuhun viihdesisältöön, kuten suosikkikappaleisiin, videoihin ja valokuviin. Mediapalkin kautta käyttäjät voivat myös helposti jakaa sisältöä Internetissä. Puhelimen mukana toimitetaan kahdeksan gigatavun muistikortti.

Puhelimesta löytyy myös innovatiivinen Osoitekirjapalkki, jonka avulla käyttäjä voi valita aloitusvalikkoon suosikiksi neljä kontaktia ja käydä yhdellä painalluksella läpi näihin kontakteihin liittyvät viimeisimmät tekstiviestit, sähköpostit, puhelutiedot, valokuvat ja blogipäivitykset.

”Nokia 5800 XpressMusic on Nokian ensimmäinen massamarkkinoille tarkoitettu kosketusnäyttölaite. Sen myötä käyttöliittymä muuttuu ’käyttäjäliittymäksi’, sillä kunkin käyttäjän henkilökohtaiset tottumukset ja mieltymykset ovat etusijalla kaikissa toiminnoissa. Uusiin ominaisuuksiin kuuluva Osoitekirjapalkki on esimerkiksi kuin digitaalinen RSS-syöte käyttäjän elämästä”, Jo Harlow sanoo.

5800 XpressMusic -puhelimen muita ominaisuuksia ovat muun muassa 3.2 megapikselin Carl Zeiss -linssillä varustettu kamera, 3G, WiFi, GPS, microSD-muistikorttipaikka, 3.5 mm:n kuulokeliitin, Flash-tuki ja Bluetooth.

Nokia 5800 XpressMusic -laitteen toimitukset alkavat maailmanlaajuisesti vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä. Laitteen arvioitu verollinen vähittäishinta Suomessa on 420 euroa. Nokia tuo uutukaisesta myöhemmin ensi vuonna myyntiin Nokia 5800 XpressMusic Comes With Music -version, jonka hinta ilmoitetaan myöhemmin

11 kommenttia

 1. tämä puhelin on tosi mahtava ja saan pian tämmöisen itselleni. toivon että saisin tämän pian. <3 t:ida

 2. se on tooosi-tosi siisti… munkin iskä ostaa mulle tommosen. mun iskä on töissä pankissa.(-: t: joni

 3. voi helvetin isänlellikit hommatkaa ite vähän rahaa ja ostakaa kerranki jotain ite

 4. nii nii nii lol, tuoppas pukki mulle vaa tommonen nii nii nii ! 😎 t. tonttu

 5. hieno puhelin mutta mulla on parempi puhelin kosketus näyttö puhelin

 6. kannattaako ostaa?? haluaasin ton kyll ku saan vaan rahat kerättyä ;D <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

 7. lollero, ei kannata ostaa. Kyseessä on jo vanha puhelin (melkein kaksi vuotta), ja olen itse käyttänyt omaani puolitoista vuotta. En ole ollut kovin tyytyväinen Samalla hinnalla tai halvemmallakin saat paremman Samsungin!

 8. Musta toi on siis toosi siisti kännykkä, mut tolle tikulle on sit kai oma säilytyspaikka?? Vähä tyhmää jos sitä pitäis niinku säilyttää taskussa erikseen, ei sellasta kyl tarvii mut… Ja oon aivan samaa mieltä tosta joulupukin kommasta. Kannattais vähän säästää rahaa ees puolet ja ostaa koska ei oo mitään järkee jos isä tai äiti aina ostaa kaiken musta se ainakin tuntuu paljon kivemmalta käyttää omaa ostamaa kun vanhempien… mut kuinka vaan mulla on nyt tollane ja enne mulla oli sellane samsungin pinkki kosketusnäyttö mut se meni heti rikki… eikä ollu muutenkaan kovin hyvä
  Aika edullinen kylläkin.. 🙂

 9. Ostin itselleni lähinnä Mp3 soittimeksi 39€ muistan että se oli v.2008 aika kallis puhelin hintaa en nyt muista..tiedän kosketusnäyttö on aatamin aikainen ja sitä ei voi edes verrata 2012 kosketus näyttöihin mutta kuulemma on ihan kelvollinen Navigaattori ja Musiikki soitin niin ja voi sillä myöskin soittaa ja tekstata.=D

Kommentointi on suljettu!