Lähes 40 prosentilla MobiiliBlogin käyttäjistä on puhelimessaan GPS-ominaisuus

GPS on vallannut alaa jo pidemmän aikaa matkapuhelimissa ja erityisesti Nokia on ollut ahkera lisäämään GPS-ominaisuuden puhelimiinsa. Viime aikoina myös myöhäisemmätkin, kuten Sony Ericsson on alkanut tuomaan puhelimia navigointiominaisuuksilla varustettuna. Esimerkiksi yhtiön vasta julkistetusta G705-mallista löytyy A-GPS-ominaisuus ja Wayfinder-navigointiohjelmisto.

GPS siis jatkaa levittäytymistään ja sen näkee myös viime kuukauden kysymyksen tuloksista. Syyskuun aikana kysyimme MobiiliBlogissa, kuinka monelta löytyy puhelimestaan sisäänrakennettu GPS-ominaisuus. Vastauksia tuli kaikkiaan 128, joista peräti 38 prosentilla on GPS:llä varustettu puhelin. 55 prosentilla on puhelin, josta GPS-ominaisuutta ei löydy ja loput 7 prosenttia ihmettelevät, mikä ihme GPS oikein on.

Yllättävä tulos! GPS todellakin löytyy jo varsin monen käyttäjän puhelimesta ja tulevaisuudessa se levittäytyy entistäkin laajemmalle. Mikähän sama kyselyn tulos mahtaisi olla vuoden päästä?