Kiven alla Oy teki GPS-paikannuksesta yhteisöllistä

Nokialainen Kiven alla Oy on julkaissut yhteisöllisen paikkatietoa hyödyntävän Trackonfly-ohjelmistoalustan. Kyseessä on Client-server ohjelmistoalusta sosiaalisten paikkatietoa (esim. GPS) hyödyntävien sovellusten ja pelien luomiseen. Ohjelmistoalustan ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa muiden käyttäjien sijainnin reaaliaikainen määrittäminen ja viestien lähettäminen toisille käyttäjille.

Yhtiö julkaisi viikonloppuna suomalaisille geokätköilijöille suunnattu beta-testi osoitteessa http://www.trackonfly.com/. Beta-testin kautta on tarkoitus näyttää, mihin kaikkeen uusi alusta pystyy.

”Trackonfly on client-server -ohjelmistoalusta sosiaalisten GPS-sovellusten synnyttämiseksi. Geokätköilyn muuttaminen yhteisölliseksi sosiaaliseksi harrastukseksi on vain yksi esimerkki alustan tarjoamista mahdollisuuksista”, sanoo Kiven alla Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Kallioniemi.

Palvelu koostuu matkapuhelimeen asennettavasta ohjelmasta, palvelinohjelmistosta sekä web-käyttöliittymästä. Matkapuhelinohjelmassa geokätköjen ja muiden kohteiden lisäksi käyttäjien sijainti näkyy kartalla ja he voivat lähettää toisilleen viestejä. Myös kommunikointi web-käyttöliittymästä puhelinsovellukseen ja päinvastoin onnistuu. ”Luonnollisesti kännykkäohjelmasta voidaan siirtää palvelimelle myös esimerkiksi valokuvia ja videota”, täydentää Kallioniemi.