Uusi kilpailija iPhonelle: BlackBerry Storm

Applen iPhone on jälleen saamassa yhden uuden kilpailijan, kun Research In Motion -yhtiö tuo markkinoille uuden BlackBerry Storm -kosketusnäyttöpuhelimen. RIM-yhtiön matkapuhelimet ovat erittäin suosittuja Yhdysvalloissa ja erityisesti yrityskäytössä yhtiön BlackBerry-puhelimet ovat levittäytyneet laajalle.

BlackBerry Storm on ulkoisesti varsin perinteisen kosketusnäytöllisen puhelimen näköinen, mutta sen näyttö eroaa teknillisesti kuitenkin valtavirrasta siinä, että yhtiö kehuu sen olevan klikattava. Esimerkiksi iPhone 3G:n ja monien muiden kosketusnäyttöpuhelinten näytöt toimivat hipaisumenetelmällä, mutta Stormin käyttäjä joutuu painamaan näyttöä kunnolla, jotta puhelin rekisteröi sen. Näyttö toimii siis periaatteessa tavallisen näppäimistön tapaan ja sen uskotaan parantavan puhelimen käyttöä huomattavasti.

Innovatiivisen näytön lisäksi BlackBerry-malliston ensimmäisestä kosketusnäytöllisestä puhelimesta löytyy muun muassa 3G, 3.2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, salamavalo, microSD-muistikorttipaikka ja 3.5 mm:n kuulokeliitäntä. BlackBerry Storm -mallin näyttö on kooltaan 3.25 tuumaa ja sen tarkkuus on 480 x 360 pikseliä. Puhelimen mukana toimitetaan ohjelmisto, jolla käyttäjät voivat muokata muun muassa Word- ja Excel-tiedostoja.

RIM lupailee uutukaisen saapuvan kauppoihin ennen joulua, mutta tarkkaa päivää yhtiö ei antanut. Puhelimen hinta on myös vielä pimennossa.

Lähde: Gizmodo & RIM

4 kommenttia

  1. Hyvältä näyttää. Kunnon näppis on tosin ollut Blackberryn suuri etu pitkään, saa nähdä miten tämä toimii. Harmi ettei näitä vekottimia saada Suomeen varmaan koskaan… vaikka ehkä iPhone viitoitti tietä muillekin kuin nokialaisille.

  2. Toivon kanssa, että näitä saataisiin Suomeen. Jenkkilässä kun kävi, niin yhdellä sun toisella oli Blackberryt ja aika näppärästi näkyi homma sujuvan.

  3. Jahas, sinne on insinöörifiksaationa jätetty nuo kansiot ja perinteisen ruma grafiikka…

  4. Hieno puhelin kertakaikkiaan, joten päätin ns. ”ryhtyä” tällaisen omistajaksi. En kadu!

Kommentointi on suljettu!