DNA:n paheksuttu TV-mainos lopetettu

DNA logo

DNA:lla on ollut vuosittain mitä erikoisempia televisiomainoksia ja osa niistä on aiheuttanut laajaakin kritiikkiä ja keskustelua. Mainonnan eettinen neuvosto (MEN) on saanut useita valituksia mainoksesta, jossa DNA:n Mokkula mainosta sanotaan hyvän tavan vastaiseksi. Osa kirjeistä syytti mainosta naisten halventamisesta, osa lasten hyväksikäyttöön viittaavana.

MTV3 kuvailee nettisivuillaan mainosta seuraavanlaisesti:

Mainoksissa pullukka mies yrittää lähennellä nuoria tyttöjä. Kaikki ovat pukeutuneet yhtenäisiin asuihin, jotka tuovat mieleen partiopuvun.

Erik Sylvestersson, DNA:n myynti- ja markkinointijohtajan mukaan mainonta kyseisellä mainoksella on lopetettu viime sunnuntaina, sillä se oli mahdollista lopettaa silloin.

– Kampanja oli mahdollista lopettaa viime sunnuntaina ja siihen se loppui, koska emme halunneet aiheuttaa enempää mielipahaa.

DNA Finlandin muita markkinointikampanjoita ovat muun muassa vuonna 2004 käytetty ”Elämä on”-sanonta sekä vuonna 2006 käytetty ”Kaamea kapula”-iskulause, joka aiheutti pientä keskustelua ja kritiikkiä. ”Kaamesta kapulasta” pyydettiin mainonnan eettiseltä neuvostolta lausunto.

Lähde: MTV3