Google-puhelin rikkoo ennätyksiä – yli 1,5 miljoonaa ennakkotilaajaa!

T-Mobile G1 -puhelimen ennakkosuosio on lyönyt ällikällä minut ja varmasti monet muutkin. Uutisoimme viime maanantaina jo silloin korkeasta ennekkotilausmäärästä, mutta puhelimen kova nousu pistää kirjottoittamaan taas tänään.

Viime viikkoina arveltiin G1-puhelimen tämän vuoden myyntimääriksi noin puoli miljoona kappaletta ja ensi vuodeksi vain pari miljoonaa. Väärin kuitenkin meni. Operaattori T-Mobile on joutunut jopa kolminkertaistamaan tilauksensa HTC:lle, jolle tilanne on toki positiivinen – miksei myös operaattorille?

iPhonea myytiin ensimmäisen viikonlopun aikana peräti miljoona kipaletta, mutta G1-puhelin tulee kovaa vauhtia ohi. Ennakotilattuja puhelimia on jo yli 1,5 miljoona kappaletta, joka lyö iPhonen heti laudalta pois. Pelkästään iPhonen lukuja pidettiin uskomattomina, mutta mikä adjektiivi sopisi sitten ensimmäiselle Google Android -alustaa kantavalle puhelimelle?

iPhonea ja T-Mobile G1 -puhelinta voidaan pitää hyvin samankaltaisina. Molemmat ovat alustaltaan uusia puhelimia ja perustuvat kosketusnäyttöön. iPhone on toki useimmille meistä jo tutumpi, mutta lähinnä siksi, että se on ollut myynnissä jo huomattavasti pidempään. Ensimmäiseen Android-puhelimeen käyttäjät voivat tutustua emulaattorin avulla.

Jääkämme ihmettelemään Google Androidin menestystä – tai tuleeko siitä edes totta?

Lähde: Tietokone