Nokian tulos laski kolmannella neljänneksellä

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja, Nokia, antoi tänään julki vuoden 2008 kolmannen neljänneksen luvut. Yhtiön liikevaihto laski 5 prosenttia viime vuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna ollen 12,2 miljardia euroa. Viime vuonna vastaavana aikana liikevaihto oli 12,8 miljardia ja tämän vuoden toisella neljänneksellä 13,1 miljardia.

Yhtiön liikevoitto oli kolmannella neljänneksellä 1 469 miljoonaa euroa. Laskua viime vuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna tuli peräti 21 prosenttia.

Nokian toimitusjohtaja, Olli-Pekka Kallasvuo, kommentoi tulosta seuraavasti:

”Liiketoimintamme tehokkaan hallinnan ja markkina-asemamme johdosta pystyimme saavuttamaan sekä vahvat katteet että 1,3 miljardin euron kassavirran vuoden 2008 kolmannella neljänneksellä. Uskomme, että kokomme, tuotemerkkimme, parantuvan tuotevalikoimamme ja tehokkaan kustannusrakenteemme ansiosta olemme näinä aikoina hyvissä asemissa.”

Nokia arvio markkinaosuuden tippuneen kaksi prosenttia vuoden toiseen neljännekseen verrattaessa ollen 38 prosenttia. Markkinaosuuden laskuun vuoden 2008 kolmannella neljänneksellä verrattuna edelliseen vuosineljännekseen vaikutti pääosin markkinaosuuden lasku Latinalaisessa Amerikassa, Euroopassa, Lähi-idän ja Afrikan alueella sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Nokian matkaviestimien keskimääräinen myyntihinta vuoden 2008 kolmannella neljänneksellä oli 72 euroa, ja se laski vuoden 2007 kolmannen neljänneksen 82 eurosta ja edellisen vuosineljänneksen 74 eurosta.

3 kommenttia

  1. Aika paljon varmasti vaikuttaa Nokian tilanteeseen se, että ei ole tuonut tänä vuonna puhelimia markkinoille niin paljoa ja että on hangannut kosketusnäytöllisten käyttöliittymää.

    Todennäköisesti loppuvuosi, kun Tube tulee markkinoille ja seuraava vuosi kun alkaa niitä kosketusnäytöllisiä tulemaan enemmän, myös halvan luokan puhelimiin kuten on luvannut, petraa kovasti tulosta.

    Omasta mielestäni Nokialla on ollut hyvä liike hioa S60 5.0 Tacon käyttöliittymä kuntoon kunnolla eikä ole hätäillyt puhelimien työntämistä markkinoille.

    Ehtiiköhän Suomessa tuubi jouluksi? Vois eukolle ostaa joululahjaksi jos ehtii, onhan siinä kilpailijoihin verrattuna ominaisuudet ihan omaa luokkaansa. Itellä on N-sarjalainen, niin ei ole tarvetta päivittää vielä…

  2. Muistaakseni Nokia 5800 XpressMusic tulee joulusesonkiin ainakin Isossa Britanniassa, muttei täällä Pohjolassa. Tarkkoja maita en muista, mutta suomalaiset pääsevät nauttimaan Suomessa ostetuista ”Tubeista” vasta vuonna -09.

Kommentointi on suljettu!