Qt-sovellukset saapuvat S60-puhelimiin

Qt Software on ilmoittanut kääntäneensä mielenkiintoisen Qt-ohjelman Symbian S60 -alustalle. Kyseessä on ohjelma, joka mahdollistaa sovellusten kehittämisen useille eri alustoille ilma, että koodia tarvitsee kirjoittaa uudelleen. Kehittäjien mukaan valmista Qt-sovellusta voidaan ajaa helposti muun muassa Windows-, Linux- ja Mac OS X -alustoilla.

PC-ympäristössä Ot-sovelluksia on nähty jo paljon. Tunnettuja Qt-sovelluksia ovat muun muassa Google Earth ja Adobe Photoshop Elements. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Ot toimii mobiilialustoilla. Olisi hienoa, jos sama koodinpätkä toimisi S60:llä, Windows Mobilella ja iPhonella, mutta siihen on vielä varmasti paljon matkaa. 

Symbian S60:lle tarkoitettu versio on vielä testivaiheessa ja sen ensimmäinen virallinen versio on tarkoitus julkaista vuoden 2009 toisella neljänneksellä.