Samsung kertoo: 8 megapikselin kamerapuhelin 3x optisella zoomilla ensi vuonna

Matkapuhelintenkin megapikselimäärät alkavat olla jo sillä tasolla, että niiden kasvattamisessa ei välttämättä ole enää järkeä. Tulevaisuudessa mitä ilmeisemmin muut ominaisuudet tulevat parantamaan matkapuhelinkameroiden kuvanlaatua. Optista zoomia on odotettu matkapuhelimiin jo jonkin aikaa, mutta vielä tarjonta on lähes olematonta. Tilanne tulee kuitenkin luultavasti muuttumaan ensi vuonna, ainakin, jos on uskominen Samsungia.

Korealainen matkapuhelinvalmistaja, Samsung, on kertonut yhtiön onnistuneen jo kehittämään kahdeksan megapikselin kameramoduulin, josta löytyy myös 3x optinen zoomi. Yhtiö kertoo myös, että ensimmäinen 3x optisella zoomilla varustettu matkapuhelin tullaan julkaisemaan ensi vuoden alussa.

Hienoa! Vaikuttaa, että ensi vuonna tulemme vihdoin näkemään optisella zoomilla varustettuja puhelimia. Epäilemättä Samsung ei ole ainut, joka kyseisellä ominaisuudella varustetun puhelimen ensi vuonna julkaisee.

Lähde: UnwiredView

1 kommentti

  1. Toivon tosiaan, että Nokia ei lähde edes yrittämään megapikseleillä leikkimistä. 5 megapikseliä on jo liikaa kamerapuhelinten kennoille ja saisi olla ”kattraja”. Sillävälin kun muut suuret valmistajat ovat tuoneet näitä 8 megapikselin ”ihmeitä” markkinoille, toivon Nokian sen aikana kehittävän parempaa optiikkaa ja toimivaa tekniikkaa optiseen zoomiin kompaktikokoon. N93 ja N93i:ssä se toimi suhteellisen hyvin, mutta Samsungin SGH-U900-mallissa ilmeni ongelmia sen kanssa etenkin tarkennuksen suhteen.
    Näin ollen toivonkin, että Samsung olisi oppinut siitä U900-mallista jotain ja Nokia kehittelisi kompaktikokoista ja optisella zoomilla varustettua versiota.

Kommentointi on suljettu!