Nokia N96 ei pärjää vanhoille malleille suorituskykytesteissä

Nokia N96

Nokian uusi lippulaivamalli, N96, on yllättäen osoittautunut sille tehdyissä suorituskykyä mittaavissa testeissä yhtiön vanhempia malleja laiskemmaksi. Uutukainen ei esimerkiksi pääse samoille lukemille pari vuotta vanhan N93-mallin kanssa Futuremarkin testissä, jossa mitataan puhelimen graafista suorituskykyä ja järjestelmän suorituskykyä. Nokia N96 häviää samaisissa testeissä myös edeltäjälleen, N95:lle.

Futuremarkin ohjelma testaa 3d-grafiikan lisäksi myös kuinka nopeasti puhelin suoriutuu esimerkiksi 2d-grafiikasta, jpg-pakkaamisesta ja –purkamisesta, sekä kalenteri- ja yhteystietojen näyttämisestä.

N96-mallin häviölle 3d-grafiikkatestissä voidaan hakea selitystä puuttuvasta grafiikkaytimestä. Muissa testeissä selitys löytynee luultavasti rauta-alustojen eroista. Nokia N96:sta löytyy STMicroelectronicsin- alusta, kun taas N93 ja N95 käyttävät Texas Instrumentsin OMAP 2 -alustaa.

Mielenkiintoinen tulos. Vaikuttaa siltä, että Nokia on joko todellakin ottanut takapakkia suorituskyvyssä tai sitten N96-mallin softa on vielä niin keskeneräinen, että puhelin ei selviydy testeistä kunnialla.

Lähde: IT Viikko