Motorola hylkäämässä Symbianin – Windows Mobile ja Google Android tuleviin malleihin

MOtorola Logo

Motorola on viime vuosina käyttänyt mitä erilaisimpia mobiilikäyttöjärjestelmiä puhelimissaan. Siltä on löytynyt muun muassa Symbian UIQ-, Windows Mobile– ja Linux-puhelimia, mutta tulevaisuudessa sen strategia tulee muuttumaan. Wall Street Journalin jutun (vaatii kirjautumisen) mukaan yhtiö tulee tulevaisuudessa hylkäämään Symbianin ja keskittymään Google Android– ja Windows Mobile-käyttöjärjestelmiin. 

Jutun mukaan Google Android -alusta tulee näyttelemään merkittävää roolia Motorolan tulevissa malleissa. Siitä odotetaan tulevan Motorolan eniten käyttämä mobiilialusta. Yhtiö tulee kuitenkin tuomaan markkinoille myös Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia, jotka ovat mitä ilmeisemmin suunnattu businessmaailmaan. Halvemman hintaluokan malleissa Motorola tulee käyttämään omaa P2K-alustaa.

Motorolasta voineen siis tulevaisuudessa tulla merkittävä Android-puhelinten valmistaja. Mielenkiintoista nähdä, milloin yhtiö saa markkinoille ensimmäisen Google Android -käyttöjärjestelmään perustuvan puhelimen.

Lähde: UnwiredView