Apple ei hyväksynyt Opera Mini -selainta App Storeen

Applen iPhone-älypuhelimessa on monien mielestä yksi mobiililaitteiden parhaista nettiselaimista, joka tukee hyvin tämän päivän standardeja ja osaa hyödyntää puhelimen tarjoamia ominaisuuksia. Safari on siis mainio selain, eikä luultavasti monellakaan iPhone-käyttäjällä tulisi mieleen vaihtaa selainta, mutta joka tapauksessa vaihtoehtoja olisi aina hyvä olla. Apple ei kuitenkaan ole asiasta samaa mieltä, sillä yhtiö on nimittäin estänyt Opera Mini -selaimen pääsyn App Storeen. Operan toimitusjohtajan mukaan yhtiöllä olisi valmis versio ohjelmasta iPhonelle, mutta Apple ei halua sitä App Storeen, koska se kilpailisi Safarin kanssa.

Apple on näyttänyt ottavan selvän roolin siinä, millaisia ohjelmia se App Storeen hyväksyy. Ei riitä pelkästään, että ohjelma on hyvä, se ei myöskään saa astua Applen varpaiden päälle. Toivottavasti Apple ei nyt rupea liian rankalla kädellä hylkäämään hyviä ohjelmia, jotka ehdottomasti kuuluisivat App Store -palveluun.

Lähde: UnwiredView

5 kommenttia

  1. Typerää… Apple kehuu Safaria parhaaks mobiiliselaimeks, mutta pelkää silti Operaa. Naurettavaa.

  2. Toivottavasti Opera laittaa sitten selaimensa Cydiaan.

  3. Ja Windowssia syytetään IE:stä. Mitäs tykkäisitte jos Windowssiin ei saisi asennettua esim. Firefoxia?!

  4. Kannattaa tosiaan vilkaista tuo Daring Fireballin kirjoitus aiheesta, ennenkuin aukaisee suunsa. Antaa ihan uuden kuvan koko systeemistä.

Kommentointi on suljettu!