Motorolan tappiot pahenevat – Sony Ericsson hengittää niskaan

Motorola logo

Yhdysvaltalainen matkapuhelinvalmistaja, Motorola, antoi tänään julki yhtiön kolmannen vuosi neljänneksen tuloksen, joka ei ole kovinkaan mairittelevaa luettavaa. Tappiot jatkoivat nimittäin vain syvenemistään ja yhtiö onnistui toimittamaan kolmannen neljänneksen aikana vain 25.4 miljoonaa laitetta. Luku on kolmanneksen pienempi, kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Motorolan liiketappio syveni tämän vuoden kolmannella neljänneksellä noin 400 miljoonaan dollariin. Viime vuonna vastaavana aikana yhtiö teki vielä voittoa 60 miljoonaa dollaria. Yhtiön liikevaihto supistui viime vuotiseen nähden 15 prosenttia ollen 7.4 miljoonaa dollaria.

Motorolan huono tulos on luonnollisesti vaikuttanut sen markkinaosuuteen, joka Strategy Analyticsin mukaan nyt 8.4 prosenttia. Yhtiön arvellaan menettäneen markkinaosuutta erityisesti Nokialle ja Samsungille.

Sony Ericssonin ja Motorolan markkinaosuudet ovat tällä hetkellä lähes tasoissa, mutta mitä ilmeisemmin Sony Ericsson tulee tulevaisuudessa ottamaan selvästi kolmostilan haltuun, ellei Motorolan myynnissä tapahdu yhtäkkiä merkittävää käännettä parempaan.

Lähde: Motorola

1 kommentti

  1. ei hel***ti kun eivät ihmiset tajua puhelimista mitään. Nokiaa mummot aina vaan haluaa. Ei siinä mitään, nokia on hyvä laite, mutta häviää seuraavissa asioissa selvästi kilpailijoille, esim motolle.

    -ulkonäkö ja erikoisuus (kaikki puhelimet nykyään samannäköisiä)

    -akkukesto (varsinkin N verrattuna ericssoniin)

    ja lisää löytyy kun alkaa vaan kaivelemaan. kyllä motorola on hyvä merkki.

Kommentointi on suljettu!