Nokialta läjä uusia puhelimia kehittyville markkinoille

Nokia jatkaa panostusta kehittyville markkinoille ja julkaisee tänään kaikkiaan seitsemän uutta mallia, joiden jälleenmyyntihinnat vaihtelevat kymmenistä euroista 150 euroon. Yhtiön tavoitteena on kaventaa kehittyvien maiden ja kehittyneiden maiden välistä digitaalista kuilua. Uutuusmallien joukossa on Nokian tähän mennessä edullisin puhelinmalli sekä ensimmäinen kehittyville markkinoille tarkoitettu musiikkilaite. Puhelinten toimitukset alkavat osittain jo vuoden 2008 puolella. Osa puhelimista saapuu myyntiin myös Suomessa.

”Jo vuodesta 2002 alkaen Nokian strategiana on ollut matkapuhelimen omistamisen ja käytön kustannusten alentaminen, jotta myös kehittyvillä markkinoilla päästäisiin hyötymään matkaviestinten tarjoamista eduista. Nyt syvennämme strategiaamme esittelemällä uusia laitteita ja palveluja, jotka tuovat Internetin monet mahdollisuudet näille markkinoille”, sanoo johtaja Robert Andersson Nokian Devices-yksiköstä.

Uutuusmallien halvimpaan hintapäähän sijoittuvat Nokia 1202– ja 1661-mallit, joiden hinnat pyörivät muutamissa kympeissä. Itse asiassa 1202 on yhtiön kaikkien aikojen edullisin mobiililaite, joka on suunniteltu erityisesti maaseudulla asuville ja liikkuville käyttäjille, ja sen ominaisuuksiin kuuluvat taskulamppu, pitkäkestoinen akku, tavallista voimakkaammat soittoäänet sekä jopa viidelle käyttäjälle tarkoitettu osoitekirja. Nokia 1661 on sen sijaan yhtiön edullisin värinäyttöpuhelin. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa FM-radio, taskulamppu, tavallista voimakkaammat soittoäänet sekä useammalle käyttäjälle soveltuva osoitekirja.

Nokia 2320 classic-, Nokia 2323 classic– ja Nokia 2330 classic -uutuusmallit sijoittuvat hinnaltaan hieman yllä mainittuja malleja korkeammalle. Yhtiön mukaan kyseisten mallien tunnusmerkkejä ovat ensiluokkainen ulkomuoto ja käytännöllisyys. Kaikki kolme mallia tukevat Mail on Ovi -sähköpostipalvelua ja Nokia Life Tools -palvelua. Nokia 2323 classic -mallin ominaisuuksiin kuuluvat lisäksi FM-radio nauhoitusmahdollisuudella (toiminto ei ole tuettu eurooppalaisissa malleissa) sekä nettiselain. Nokia 2330 classic -mallissa on myös sisäänrakennettu kamera.

Nokian tähän mennessä edullisin musiikkipuhelin, 5130 XpressMusic, näki myös päivänvalon tänään. Uutukaisen ominaisuuksin kuuluvat muun muassa musiikkisoitin, musiikkinäppäimet, FM-radio, 3.5 mm:n kuulokeliitäntä ja kahden megapikselin kamera. Laitteen toimitusten odotetaan alkavan vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä, ja sen verollinen suositushinta on Suomessa 150 euroa.

Viimeinen tänään julkaistu malli oli Nokia 7100 Supernova, jonka ominaisuuksia ovat muun muassa suurikokoinen ja korkean resoluution tarjoava värinäyttö, FM-radio ja 1,3 megapikselin kamera. Uutukaisen toimitukset alkavat vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä, ja sen verollinen suositushinta on Suomessa 150 euroa.