Mitä haluat tietää XPERIA X1 -mallista? – Kysy nyt!

Sony Ericssonin hartaasti odotettu XPERIA X1 Windows Mobile -älypuhelin saapui minulle eilen. Uutukaisesta on tulossa arvostelu parin kolmen viikon sisällä, mutta ennen arvostelun kirjoittamista päätin antaa lukioillemme mahdollisuuden kysyä puhelimeen liittyviä kysymyksiä tai antaa ehdotuksia, mitä asioita arvostelussa tulisi käsitellä.

Kysymyksiä voit laittaa jättämällä kommentin tähän juttuun. Ei muuta kuin kyselemään!

10 kommenttia

 1. Käyttiksestä mahollisimman paljon tietoa, kiitos!

 2. Sain Xperia X1:n käyttööni pari päivää takaperin. 800€ high end tuotteessa ei pysy akkukansi kiinni. Aluksi se tipahti kun puhelimesta otti väärin kiinni. Sitten se alkoi tipahdella kun aukaisi sliden ja nyt se ei mene paikoilleen enää ollenkaan. Sony-Ericssonin asiakasplvelu ei tiedä asiasta kuulema mitään. Kaverilleni tuli samassa tilauksessa toinen Xperia, jossa on täsmälleen sama ongelma. Tämä täytyy olla SE:n tiedossa.

  Toinen ongelma on stylus. Välillä stylusta voi käyttää ja välillä ei. Yleensä ei. Testaillessamme totesimme että styluksen pää on liian pieni että touch tunnistaisi painalluksen. Kun styluksen kääntää toisinpäin ja painaa riittävän kovaa jotta pinta-ala tulee riittäväksi saadaan aikaan valinta.

  Uskomattomia ongelmia. En voi suositella tuohon hintaan.

  Saisinko noihin kommenttia, kiitos.

 3. Miten GPS toimii (maksaako)? Bugaileeko? Kuulokkeiden laatu? Noi puhelimet on mennyt kuin kuumille kiville meidän myymälässämme..

 4. Tietoa siitä, että miten sulavasti se käyttis pyörii, tapahtuuko sovellusten avaaminen joutuisasti sekä onko muita ”taukoja” joita puhelin pitää avatessa valikkoja tai muuta vastaaavaa.

 5. Onko email-ohjelmassa helppo erilaisten ryhmien luonti?

  Ehdottako ohjelma parin kirjaimen näpäyttämisen jälkeen sähköpostiosoitetta lähetetyistä sähköposteista kuten Gmail?

  Onko muita email-ohjelmia asennettavissa puhelimeen?

  Saako G3 yms toiminnot pois päältä niin että puhelin toimii vain gsm-puhelimena – eikä siis säteile silloin munaskuille niin paljon kuin G3-toiminnoissa?

  Minkä versioiden win mobile-ohjelmat tässä toimivat?

  Äänittääkö pelkkää audiota pakattuun muotoon kuten mp3?

  Onko videoiden editointia on the fly?
  Video out?
  Mitä videokoodekkeja toistaa – uusia Applen Quicktime mpeg4 -koodekkejakin?

  Skaalaako/muuntaako videota alaspäin, jos näyttöa isompi tarkkuus videotiedostossa?

 6. Lainaus: ”Toinen ongelma on stylus. Välillä stylusta voi käyttää ja välillä ei. Yleensä ei. Testaillessamme totesimme että styluksen pää on liian pieni että touch tunnistaisi painalluksen. Kun styluksen kääntää toisinpäin ja painaa riittävän kovaa jotta pinta-ala tulee riittäväksi saadaan aikaan valinta.”

  Tyypillinen ongelma joka todennäköisesti johtu käyttöjästä.
  Eli ensimmäisessä näytön konfiguroinnissa olet tehnyt sen sormella, etkä kynällä. Teeppäs konfikurointi uudestaan, tällä kertaa styluksella, niin johan toimii!

 7. Kiitos tähän mennessä tulleista kysymyksistä! Pyrin käsittelemään niistä mahdollisimman monta arvostelussa 🙂

  Lisää vain tulemaan!

 8. Onko moniajon hallinta näppärää? Esimerkki huonosta toteutuksesta mm. Windows Mobile 6 standard, hyvä esimerkki mikä tahansa s60.
  Ovatko bluetooth asetukset helppoja?
  Kännykän profiilin (äänetön, ulkoilma yms) vaihdon helppous/nopeus?
  Onnistuuko puhelinmuistion kontaktin lähetys vcardina bluetoothilla ja sähköpostilla? Entä kalenterimerkinnän?

 9. Kuinka hyvin akku kestää?
  Moniajon toimivuus itseäkin kiinnostaa.

 10. Olisi kiva tietää yleisesti ottaen, kuinka helppoa on käyttää sormilla. Pärjääkö pelkillä sormilla, vai onko ”pakko” ottaa stylus käyttöön? Ja tuosta qwertystä olisi kiva saada lisätietoa. Toimiiko, onko hyvä tuntuma…

Kommentointi on suljettu!