Samsung nousi matkapuhelimissa ykköseksi Yhdysvalloissa

Motorola on huonosta menestyksestä huolimatta onnistunut pitämään pitkään ykköspaikan Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoista. Esimerkiksi maailman suurin matkapuhelinvalmistaja, Nokia, ei ole pystynyt laittamaan Motorolalle kampoihin sen kotikentällä.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Motorolan kotikenttäetu alkaa olla mennyttä. Korealainen Samsung on nimittäin viimeisten lukujen valossa onnistunut nousemaan Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoiden ykköseksi ohi Motorolan. Samsungin markkinaosuuden Yhdysvalloissa kerrotaan nyt olevan 22.4 prosenttia, joka on 1.3 prosenttia enemmän kuin Motorolalla. Seuraavana Motorolan niskaan hengittää LG, jolla on Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoista 20.5 prosentin osuus. Yhtiö on siis vain 0.6 prosentin päässä Motorolasta.

Motorolan tilanne näyttää siis entistäkin huonommalta. Se on onnistunut olemaan suurin valmistaja Yhdysvalloissa vuosia, mutta nyt sekin etu on menetetty. Yhtiö on kertonut, että tulevaisuudessa se tulee panostamaan Google Android -alustaan, josta on tulossa merkittävä osa Motorolan tulevia matkapuhelimia. Muutosta parempaan tullaan kuitenkaan tuskin näkemään heti, koska uudistukset ottavat aikansa. Uusien mallien täytyy kuitenkin myydä tai muuten yhtiön taru voi olla lopussa.

Lähde: IntoMobile