iPhone-käyttäjät tyytyväisimpiä puhelimeensa

iphone 3g

Applen iPhone-älypuhelin on jälleen saavuttanut yhden sulan hattuunsa voittamalla käyttäjätyytyväisyyttä mittaavan kyselyn. J.D. Powerin tekemässä kyselyssä kaikkein tyytyväisimpiä älypuhelimeensa olivat Applen käyttäjät, eli siis käyttäjät joilta löytyy iPhone.

Apple saavutti käyttäjätyytyväisyyttä mittaavassa kyselyssä 778 pistettä, joka on huomattavasti enemmän kuin toisena tulevan BlackBerry haalimat 703 pistettä. Viimevuotisessa kyselyssä BlackBerry oli ykköspaikalla 702 pisteen turvin, mutta tänä vuonna se joutui nöyrtymään kovassa nosteessa olevalle Applelle.

BlackBerry takana tulee Samsung, joka keräsi kyselyssä 701 pistettä. Seuraavana tulevat HTC, Motorola ja Palm. Nokia ei ollut kyselyssä mukana, koska sen markkinaosuus Yhdysvalloissa on varsin pieni.

Kyselystä selvisi myös, että tärkein ominaisuus valittaessa älypuhelinta ovat sen Internet-ominaisuudet. Seuraavaksi tärkeimpiä ominaisuuksia ovat sähköposti, muotoilu, Bluetooth-ominaisuudet ja näppäimistö. Apple panosti iPhone-puhelimessaan kovasti juuri Internet-ominaisuuksiin, joka on näyttänyt olevan oikea kohde tuotaessa markkinoille uutta älypuhelinta.

Lähde: Apple 2.0