Nokia julkaisi tänään E63-älypuhelimen

Nokia on tänään julkaissut jo jonkin aikaa huhuissa pyörineen E63-älypuhelimen, joka yhtiön ominen sanojensa mukaan sopii työ- ja kotikäyttöön. Kyseessä on E-sarjan halvempaan päähän sijoittuva puhelin, joka on pikavilauksella ulkoisesti identtinen Nokia E71 -puhelimen kanssa. E63 osoittautuu kuitenkin tarkemman tarkastelun jälkeen hieman paksummaksi ja leveämmäksi. Kuvien perusteella vaikuttaa myös siltä, että uutukaisesta on jätetty pois E71-mallista tuttu metallista valmistettu kuori.

Yhtiö kertoo tutkimuksissaan tulleensa tulokseen, että käyttäjät haluavat puhelimen, jota voi hyödyntää töissä ja vapaa-ajalla. Puhelimen täytyy myös osata pitää työ ja vapaa-aika toisistaan erillään, jotta esimerkiksi sähköpostitilien vaihtaminen töissä ja kotona onnistuu vaivattomasti. Nokia E63 onkin juuri siksi varustettu ominaisuudella, joka mahdollistaa työpöydän mukauttamisen eri tilanteita varten nappia painamalla.

Nokia E63 -mallin keskeisimpiin ominaisuuksin kuuluvat ainakin 320 x 240 pikselin näyttö, EDGE, WiFi, Bluetooth, QWERTY-näppäimistö, microSD-muistikorttipaikka ja kahden megapikselin kamera. Uutukaisesta löytyy myös 3.5 mm:n kuulokeliitin. Puhelimen heikkouksiin kuuluu ainakin HSDPA:n puute, jota tarvitsevien tulee valita puhelimekseen E71.

Uutukaisen toimitusten odotetaan alkavan parin seuraavan viikon sisällä. E63-mallin hinta ennen veroja on 199 euroa.

2 kommenttia

Kommentointi on suljettu!