Applen Opera-hylkäys väärinkäsitys

Lokakuun lopussa uutisoimme, että Apple oli estänyt Opera-selaimelta pääsyn App Store -palveluun, koska se kilpailisi liikaa yhtiön oman Safari-selaimen kanssa. Asiasta kertoi New York Times, jonka toimittaja oli kuitenkin ymmärtänyt asian hieman väärin. Nyt he ovat korjanneet tiedon ja kertovat Operan toimitusjohtajan Jon Stephenson von Tetzchnerin sanoneen, että selaimesta on kehitetty versio iPhonelle, mutta lähinnä kokeilumielessä.

Yhtiöstä kerrotaan, että selaimen kehitys iPhonelle lopetettiin kun he tutustuivat paremmin käyttöehtoihin, jotka koskevat iPhonelle tarkoitettuja kehitystyökaluja. Yhtiössä ymmärrettiin, että Opera-selain ei tulisi pääsemään Applen tarkastuksen läpi. Apple ei ole siis virallisesti hylännyt ohjelmaa, koska sitä ei ole koskaan lähetetty tarkastettavaksi. Käytännössä kehitys tyssäsi liian monimutkaisiin käyttöehtoihin.

Erittäin harmillista, että Applen käyttöehdot ovat mitä ovat. Ilmeisesti Opera-selain tulee iPhonelle vasta kun Apple tulee löysäämään hieman käyttöehtojensa rajoituksia. Luultavasti yhtiö pystyisi tuomaan Opera-selaimen iPhonelle tarvittaessa varsin nopeasti, koska Operasta löytyy jo natiivisti Applen älypuhelimella pyörivä versio.

Lähde: New York Times