Matkapuhelinlatureille tähtiä ympäristöystävällisyyden perusteella

Maailman viisi suurinta matkapuhelinvalmistajaa ovat sopineet arviointijärjestelmästä, jolla matkapuhelinten latureiden ympäristöystävällisyyttä tullaan tulevaisuudessa arvioimaan. Kyseessä on kuusiportainen järjestelmä, jonka on tarkoitus helpottaa kuluttajien mahdollisuutta vertailla latureiden ympäristöystävällisyyttä ja valita näin ollen paras vaihtoehto. Mukana järjestelmässä ovat  LG, Motorola, Nokia, Samsung Electronics ja Sony Ericsson.

Suurin osa kuluttajista ei tiedä, että laturit kuluttavat virtaa, vaikka ne eivät ole kytkettyinä puhelimeen, mutta ovat kiinni pistokkeessa. Uusi arviointijärjestelmä perustuukin latureiden ns. hukkaenergian arviointiin. Viisi tähteä saa vähän energiaa kuluttava laturi ja paljon energiaa kuluttavalle ei anneta yhtään tähteä. Jokaiselta valmistajalta löytyy sivut, joilta voi nähdä kyseisen valmistajan latureiden tähdet.

Arvioiden mukaan, jos kaikki kolme miljardia matkapuhelinkäyttäjää vaihtaisivat laturinsa neljän tai viiden tähden latureihin, niin vuodessa voitaisiin säästää kahden keskikokoisen voimalaitoksen tuottama energia. Kyseessä ei ole siis mikään pieni asia.

Linkit valmistajien sivustoille: LG, Motorola, Nokia, Samsung ja Sony Ericsson.

1 kommentti

  1. ”jos kaikki kolme miljardia matkapuhelinkäyttäjää vaihtaisivat laturinsa neljän tai viiden tähden latureihin, niin vuodessa voitaisiin säästää kahden keskikokoisen voimalaitoksen tuottama energia.”

    Hienosti ratsastetaan taas ekomeiningillä. Ei taida 3 miljardin laturin tuottamiseen ihan tuo energiamäärä riittää. Veikkaisin vähintään kolminkertaista määrää. Todellinen ekoteko olisi standardoida laturit niin ettei niitä tarvitsisi joka puhelimen mukana toimittaa.

Kommentointi on suljettu!